Türkiye Genç İşadamları Derneği?nin (TÜGİAD) Genel Başkanı Ali Yücelen AB’nin genç ve dinamik ülkelerinden Macaristan ve AB’nin destekleriyle kurulan Girişimcilik Programı’nın Danışmanlar Kurulu üyesi oldu.

Türkiye Ekonomisi’nin sağlıklı gelişebilmesi ve geleceği için sürekli girişimcilik ve inovasyona dikkat çeken TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, AB ile Macaristan hükümetinin ortak kurduğu girişimcilik komisyonu üyesi oldu.

Türkiye Ekonomisi’nin sağlıklı gelişebilmesi ve geleceği için sürekli girişimcilik ve inovasyona dikkat çeken TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen’in girişimcilik ve inovasyon misyonu Türkiye sınırlarını aşmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda hükümete sunduğu Girişimcilik Teşvik Paketi Yasa Taslağı büyük ilgi çeken “Girişimcilik Elçisi” Ali Yücelen, AB ile Macaristan hükümetinin ortak kurduğu AB’nin en kapsamlı girişimcilik programının danışmanlar kurulu üyesi oldu.

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari ile Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss ve Macaristan Girişimciler Derneği Başkanı Patrick Kovacs, Ali Yücelen’i makamında ziyaret ederek TÜGİAD Yönetim Kurulu toplantısına katıldılar. Ziyarette Büyükelçi Hovari, Türkiye Ekonomisi’ndeki olumlu gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini belirtti. Türkiye’nin ekonomik uygulamalarıyla pek çok ülkeye ilham verdiğinin altını çizen Büyükelçi Hovari çalışmalarını yakından takip ettikleri TÜGİAD ile genç Macar girişimcilerin işbirliğine büyük önem verdiklerini söyledi ve şöyle devam etti:

“İki ülke olarak tarihten gelen bağlarımız bizi gelecekte de ortak olmaya yaklaştırıyor. Türkiye’nin AB tam üyelik sürecini destekliyoruz. Ortak projelerimiz bu desteğimizin etkisini de arttıracaktır. Sayın Başkanı uluslararası alanda çalışmalarını takdirle izliyoruz. Kendisinin girişimcilik konusunda bizlere çok önemli katkılar sağlayacağından eminiz.?

Macaristan Genç Girişimciler Federasyonu Başkanı Patrick Kovacs ?AB ile Macaristan hükümeti tarafından desteklenen ve Macar ekonomisi için büyük önem taşıyan Girişimcilik Programı Danışmanlar Kuruluna Ali Yücelen’i davet ettik. Türkiye için yeterince çalışıyor sayın başkan, biraz da Macar kardeşleri için çalışsın istiyoruz. Deneyimlerini ve bilgisini Genç Macar girişimcileriyle paylaşmasını bekliyoruz…”

Ziyarette kısa bir konuşma yaparak Macar hükümetine teşekkürlerini ileten TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen de, küreselleşen dünyanın herhangi bir köşesinde yaşanan gelişmelerin dünyanın diğer köşelerini de aynı şekilde etkilediğinin altını çizdi:

“Bugün Kore’deki savaş riskini konuşuyoruz. İspanya, Portekiz, Yunanistan’da yaşanan ekonomik sıkıntılar hepimizi etkiledi. Biz istiyoruz ki, birimizin sorununa hepimiz çare olalım. Yerel sorunlar ancak bu şekilde küresel etkilere neden olamadan sterilize edilir. Özellikle AB coğrafyasında yaşanan her olumlu gelişme, diğer ülkeleri de olumlu etkileyecektir. Olumsuz gelişmeleri ise kısa süre öncesine kadar beraber gözlemledik, yaşadık. Bu nedenle Macaristan’daki dostlarımıza elimizden geldiği kadar katkıda bulunabilmek bizlere onur verecektir”

İki ülke arasındaki işbirliğinin gelişmesinde genç girişimcilerin rolüne ve önemine dikkat çeken Yücelen, siyasetçilere de “Gençlerin önünü beraber açalım. Ortak girişimcilik eğitim programları düzenleyerek Türk-Macar girişimcileri arasında sinerji yaratarak parlak bir geleceği beraber şekillendirebiliriz” diye seslendi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın