İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı C. Tanıl Küçük, şubat ayında sanayi üretiminde artış olduğunu belirterek, büyümenin 2013’ün ilk çeyreğinde pozitif olunacağının şimdiden görüldüğünü söyledi.

2013 yılı  Şubat ayı Sanayi Üretimi ile ilgili basın açıklaması yapan İSO Başkanı Tanıl Küçük, “2013?ün Şubat ayında, sanayi üretiminde, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,4?lük bir artışla karşılaştık. 2012 Şubat?ında bu oran  yüzde 2,5 idi. Dolayısıyla bu Şubat, sanayimiz açısından daha olumlu geçmiş görünmekte. İmalat sanayimizdeki durum ise özellikle dikkat çekici” diye belirtti.

Tanıl Küçük açıklamasında, “2012 Şubat?ında yüzde 0,6 oranında büyüyen imalat sanayi, 2013?ün aynı ayında yüzde 7 büyümüş ve bu büyüme, sanayimizin diğer iki alt kolunda üretim düşerken, sanayi genelindeki artışın yüzde 4,4?e ulaşmasını sağlamıştır. 2013?ün ilk iki ayında, ihracatımız yüzde 8,3 oranında artarken, bütçe verileri, bu yılın ilk ayında dahilde alınan KDV ve ÖTV?nin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 arttığını göstermektedir. Bunu da, iç pazarın bir miktar canlandığı ve bu canlanmanın üretimi de olumlu etkilediği şeklinde yorumlayabiliriz. Ayrıca, oranına dair öngörüde bulunmak zor olsa da, sanayimizdeki duruma bakarak, 2013?ün ilk çeyreğinde büyümenin pozitif olacağını şimdiden söyleyebiliriz” görüşüne yer verdi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın