E-öğrenme alanında Türkiye?nin öncü şirketi Enocta, yenilenmiş ürünü EEP (Enocta Eğitim Platformu) Sosyal 2.0?ı kullanıcıların beğenisine sundu. 2011 yılında sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasına paralel olarak Sosyal 1.0?ı kullanıcılarına sunan Enocta, Sosyal 2.0 ile e-öğrenmeye bir çok yeni özellik getirdi.
Enocta Genel Müdürü Ahmet Hançer, yeni sürüm hakkında şunları söyledi:
?Sosyal 1.0 modülünden önemli deneyimler elde ettik, kullanıcılarımızdan gelen geri bildirimlerle bu deneyimi, uzmanlığımız ve teknoloji gücümüz ile birleştirerek Sosyal 2.0?ı yarattık. Yeni sistemde kullanıcıların rozetler, puanlar ve yetkiler kazanabildikleri daha dinamik bir yapı var. Kullanıcılar kendi ilgi alanlarını belirleyebilecek, diğer kişileri takip edebilecekler. Wiki ve blog alanlarında paylaşımda bulunabilecekler. Platformda paylaşılan içerikleri beğenip, yorumlayabilecekler ya da verilen cevaplara katılabilecekler
Bütün bu bilgi, kurumsal bilgiyi yansıtan eğitim içerikleriyle, kurumsal portal içerikleriyle ve diğer kurumsal materyallerle bir arada bulunacak, böylelikle, bir kullanıcı, bir konuyla ilgili herhangi bir bilgiye ulaşmak istediğinde bunu EEP üzerinden rahatça gerçekleştirip, aradığı her şeye rahatça ulaşabilecek. Örneğin, kullanıcımız, EEP üzerinde çatışma çözme yazıp arama yaptığında, hem bu konudaki e-öğrenme içeriklerine, hem insan kaynakları bölümü tarafından eklenmiş materyale, hem de konu uzmanın yazdığı bir blog?a ulaşabilecek; ayrıca bu konunun uzmanlarını bir liste olarak görebilecek ve eğer varsa bu başlıkla kurulmuş sosyal grubu keşfedebilecektir.?
Hançer, geliştirilen bu yeni sürüm ile son zamanlarda kurumların da yoğun olarak gündemlerini meşgul eden, çalışanların birbirlerinden öğrenmeleri anlamına gelen sosyal öğrenmenin daha kolay ve sistemli bir hale geleceğini belirtti.
Sosyal 2.0 modülü çalışanların katılım ve katkılarını arttıracak özelliklere sahip bulunuyor. Eğlenceli ve kullanıcı dostu olarak tanımlanan modül, ortaya çıkan gayri resmi bilgiyi akıllıca damıtarak mevcut kurumsal bilgi ile birleştirebiliyor. Sistem bir çok senaryoyu desteklerken aynı zamanda kendini geliştiren, internet kullanıcıları tarafından benimsenen genel ilke ve pratiklere dayanıyor .
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.