İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. egzotik varant dönemini başlatıyor. 2010 senesinden beri 148 adet varant ihraç eden İş Yatırım, Türk yatırımcısına yeni ürünler sunmaya devam ediyor. Türk Lirası- döviz kurundaki hareketlerden etkilenmek istemeyen yatırımcılar için dört yeni altın varantı 14 Ocak Pazartesi günü İMKB?de işlem görmeye başlayacak.

Halen işlem gören Altının Türk Lirası fiyatı üzerine çıkarılmış varantlara ek olarak yeni varantlar ile yatırımcılar Altının hareketine Türk Lirası-Amerikan Doları kurundan etkilenmeden yatırım yapabilecek. Yatırımcının bakış açısına göre Quanto veya Flexo tabir edilen varant seçenekleri sunuluyor. Yatırımlarına Türk Lirası tarafından bakanlar için Quanto, döviz tarafından bakanlar için Flexo varantlar sunuluyor.

Quanto varantlarda bir Amerikan Doları bir Türk Lirası?na sabitlenecek. Altının yurtdışındaki Dolar fiyatını baz alan varant, olası uzlaşı ödemelerini döviz kuru ne olursa olsun sabit kurdan yapacak. Böylece yatırımcı, döviz kuru ne olursa olsun altının dolar fiyatının değişmesi durumunda ne kadar Türk Lirası elde edeceğini bilecek.

Flexo varantlarda ise Altının yurtdışı fiyatı üzerine çıkarılan varantın olası ödemeleri dolar bazında hesaplanacak ve cari kur ile Türk Lirası olarak ödenecek; yatırımcının olası kullanım sonrası elde edeceği ödemenin dolar karşılığı sabitlenmiş olacak. Böylece yatırımcı döviz kuru ne olursa olsun altının dolar fiyatının değişmesi durumunda elde edilecek TL ödemenin karşılığının ne kadar Dolar olacağını bilecek.

İş Yatırım Yurtiçi Piyasalar Müdürü Yasin Demir ?2010 senesinden beri 148 adet varant ihraç ederek bu konuda önemli bir bilgi birikimi elde ettik. Egzotik ihraçlar ile varant piyasasında ne kadar iddialı olduğumuzun mesajını vermek istiyoruz. Yatırımcıya iyi servis vererek varant piyasasındaki yerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz? açıklamasını yaptı. İş Yatırım halen İMKB 30 Endeksi, 10 Hisse Senedi, Altın ve Dolar Kuru üzerine varant ihraç etmekte.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın