“Kış Geldi… Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye” kampanyası kapsamında Düzce’de 8 gün içinde 6 TIR yardım toplandı.

Düzce Belediyesi, İnsani Yardım Derneği (İHH) Düzce Şubesi işbirliği ile Suriye için ?Kış Geldi, her evden bir ekmek bir battaniye? sloganıyla bağış kampanyası başlattı. Kampanyanın 3 Ocak?taki basın toplantısında Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram “Yardımda bulunan iş adamlarımıza, hemşerilerime, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.’ dedi. Bayram, geçmişte büyük acılar yaşayan Düzcelilerin, bu tür yardımların önemini bildiğini kaydetti.

Kampanya ile ilgili İHH İnsani Yardım Vakfı Düzce Şube Başkanı Ali Kasım, AA muhabirine, kampanyanın 13 Ocak’ta son ereceğini ifade etti. Toplanan yardımlar 14 Ocak Pazartesi günü Suriye’ye doğru yola çıkacak ve Suriye’deki İHH depolarından Suriyelilere dağıtılacak.

Kasım, ”8 gün içinde 6 tır yardım topladık. Bu tırlardan 5 tanesi un 1 tanesi de battaniye ile dolmuş durumda. Yola çıkmamız için 1 günümüz var ve biz bu yardımların son ana kadar artarak devam edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Düzce’deki sanayici ve iş adamlarının kampanyaya katılım sağladıklarını vurgulayan kasım, şöyle konuştu: ”Düzce Sanayi Odası, sivil toplum kuruluşları, iş adamlarımız, esnaflarımız kampanyamıza çok büyük destek veriyor. Düzceliler afetlerden dolayı yardım yapmaya alışık, bu zor durumlarda insanların yardımına koşmaya alışık durumdalar. İnşallah yardımlarımız yerine ulaşacak ve oradaki kardeşlerimizin yüzünü güldüreceğiz.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın