TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜİK?in açıkladığı kasım ayı sanayi üretim rakamları hakkında bir açıklama yaptı.

Büyükekşi?nin açıklaması şöyle: ?Türkiye İstatistik Kurumu Kasım ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Bu rakamlara göre Türkiye’de, sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,3 arttı.

2012 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre; imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 13,3 ve madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 7,5 artış gösterdi.

Açıklanan sanayi üretim rakamları, TİM?in kasım ayında açıkladığı ihracat rakamları ile son derece paralel bir gelişim gösteriyor. TİM olarak kasım ayında ihracatımızın artış hızını yüzde 19,97 olarak açıklamış, TÜİK de daha sonra açıkladığı rakam ile bu artış oranını yüzde 24,8 olarak revize etmişti.

Bugün açıklanan sanayi üretim rakamları ihracatta 2012 yılında yakaladığımız hızlı yükseliş temposunu onaylamaktadır. İhracat, artış hızıyla sanayiyi sürüklemektedir. TİM?in açıkladığı ihracat rakamları, sanayi üretiminin ortaya koyduğu performansın bir öncü göstergesi haline gelmiştir. Bunun en büyük sebebi de ihracatın, Türkiye ekonomisindeki sürükleyici rolünün artmasıdır?


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın