ECREA 2012 ? Ülkesel sınırlar sosyal medya ile küresel seslere dönüştü

İstanbul, bu bayramda dünyanın en saygın iletişim konferanslarından ECREA 2012?ye ev sahipliği yapıyor.

Avrupa  İletişim Konferansı?nda (ECREA 2012) bir araya gelen 58 ülkeden 1200 iletişim akademisyeni sosyal medyanın gücüyle ülkesel sınırların yerini küresel seslere bıraktığına dikkat çekti.

25 Ekim 2012?de başlayan konferans iletişim sektörünün dünyada en saygın organizasyonlarından kabul ediliyor. Konferansta iletişim profesörleri Avrupa Üniversitesi Enstitüsü Donatella Della Porta, Oklahoma Üniversitesi Clemencia Rodrıguez sosyal ve siyasi hareketlerin sosyal medya gücüyle etkin şekillenmesine çarpıcı örnekler verdiler. Bugün (Konferansın ikinci gününde) ise  diziler ve filmler ile kültür transferi konusunda çalışmalarıyla dikkat çeken Westminster Üniversitesinde Hint Medya merkezi yöneticisi Daya Thussu ile kamusal alanın iletişim kanallarının etkisiyle ?pazar alanı? haline dönüştüğüne vurgu yapan Ljubljana Üniversitesi Profesörü Slavko Splichal değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa İletişim Araştırmaları Derneği (European Communication Research Association-ECREA) tarafından iki yılda bir Avrupa?nın çeşitli kentlerinde toplanan Avrupa İletişim Konferansı?nın dördüncüsü, bu yıl ülkemizde düzenleniyor. ECREA?nın ülkemizde partnerliğini yürüten İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) Başkanı Hıfzı Topuz, konferansın da onursal başkanlığını yapıyor. UNESCO tarafından desteklenen konferansa konuk konuşmacı olarak katılan iletişim profesörleri ise ülkesel sınırların yerini küresel seslere bıraktığı  görüşünde birleşiyorlar. Ekte, basın bültenini, konuşmaların özetlerini ve konuşmacı fotoğraflarını size iletiyoruz.

Keynote Konuşmacılar:

>>Donatella Della Porta (Avrupa Üniversitesi Enstitüsü): E-Demokrasi? İletişim ajanı olarak sosyal hareketler

>> Clemencia Rodriguez (Oklahoma Üniversitesi): Alternatif / Radikal/ Yurttaş Medya Araştırmaları

>>Slavko Splichal (Ljubljana Üniversitesi): Kamu Eklipsi: Pazar yeri metaforundan kamusal alanın pazarlanmasına

>>Daya Thussu (Westminster Üniversitesi): Uluslararası Medya Çalışmaları ve Geride Kalanların Yükselişi

Konuşmacılarla röportaj yapmak ve konferansı izlemek isterseniz yardımcı olmaktan memnniyet duyarız.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın