Akademi İstanbul İç Mimari Dekorasyon sertifika programını başlattı.

8 aylık programda mimarlık veya mühendislik geçmişi olmasa dahi katılımcılara temel iç mimarlık ve dekorasyon eğitimi bilgisayar uygulamaları eşliğinde veriliyor.

Türkiye’de inşaat sektörünün büyümesi nedeniyle iç mimarlık ve dekorasyon alanında yetişmiş kalifiye işgücü eksikliği nedeniyle hukukçular, işletme mezunları, mühendisler dahi bu alanda eğitim görmek istiyor. Piyasaya lisans mezunlarına yakın seviyede öğrenciler yetiştiren program, hata yapmayacak ve doğrudan sektörün ihtiyacı olan formasyonda elemanları sektöre kazandırmayı hedefliyor. Eğitim dönemi içinde sergi, şantiye, sponsor firmaların açılışları, malzeme tanıtımlarında sektörün gerçek yüzünün önemli detaylarının yerinde görülmesi için öğrenciler yönlendiriliyor.

Staj garantisi ve uygulamalı eğitim modeli

Salt teorik eğitimin yeterli olmadığını belirten bölüm başkanı İç Mimarlar Odası eski genel sekreteri Yüksek İç Mimar Sema İşbilir sektörün son 4 yılda %160 civarında büyüdüğünü belirtiyor. Eğitmen kadrosunda yer alan İç Mimar Bilgehan Taner, İç Mimar Özlem Tosun gibi isimler sektörün içinden uygulamacılar. Teorik eğitimi bilgisayar destekli şekilde verirken pratik eğitim için şantiye ortamında ve dekorasyon tekniklerini içeren workshoplar yapılıyor. Akademi İstanbul programdaki başarılı öğrencilere sektörün önde gelen firmalarında staj garantisi de veriyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın