İnşaat sektörünün önemli oyuncularından Dumankaya, sosyal medyadaki başarılarını yönetmek ve artırmak adına Microsoft İş Ortağı Uzman CRM ile ?Sosyal CRM? projesini gerçekleştirdi.

Sosyal medyada en başarılı inşaat firmalarından biri olan Dumankaya, satışlarının %24?ünü de sosyal mecralardan sağlamaya başladı.

Pazarlama aktivitelerinin önemli kısmını sosyal medyaya yönlendiren Dumankaya, bu faaliyetleri yönetmek, bu faaliyetlerden edindiği bilgileri saklamak ve bu bilgilere göre yeniden pazarlama faaliyetlerini planlamak ve uygulamak için, kullanmış oldukları Microsoft Dynamics CRM ürünü üstünde Sosyal CRM geliştirmesi yapma kararı aldı. Bu projeleri de, sosyal mecraların kullanılması ve Microsoft Dynamics CRM üzerindeki çalışmalarına ağırlık vermiş olan Microsoft İş Ortağı olan, Uzman CRM firması ile gerçekleştirdi.

Microsoft Dynamics AX ile proje yönetimi, tedarik zinciri yönetimi ve finansal süreçlerini ortak platforma alarak, entegre bir biçimde önemli her bilgiyi sistemden ulaşılabilecek hale getiren Dumankaya, Pusula konsepti ile konut sahiplerine her türlü satış-kiralama, rezidans yönetimi ve tadilat hizmetlerini sunuyor. Dumankaya IQ ile de kiracı ve ev sahipleri ihtiyaç duydukları her bilgiye erişebiliyor.

Sosyal CRM?in önemine dikkat çeken Dumankaya Müşteri İlişkileri Yönetimi Müdürü Onur Kanat, ?Kişilerin bulundukları yer, tuttukları takım, beğendikleri sanatçılar, takip ettikleri medya yayınları, izledikleri diziler gibi pazarlamada çok yardımcı olabilecek bilgiler rahatlıkla sosyal medyada yakalanabiliyor. Bu verilerin CRM veritabanımıza atılması, verilerin kalitesini çok artırıyor ve potansiyel müşterilere ulaşmakta bize etkinlik sağlıyor. Geldiğimiz noktada sosyal medyada en çok takipçisi olan, kampanyaları retweet edilen ve anketlerine en fazla geri dönüşü olan inşaat firması olduk? dedi.

Sosyal CRM Projesi kapsamında gerçekleştirilen adımlar

>>Sosyal CRM projesinde öncelikle, kişilerin sosyal medyada paylaştıkları profillemede yardımcı olacak tüm bilgileri Microsoft Dynamics CRM?e aktarıldı.

>>Müşterilere ait bilgiler toplandı ve belli segmentasyonlar yapıldı.

Mevcut projeler için facebook sayfaları oluşturularak bu konutlarda oturan ev sahipleri ve kiracılar, bu gruba üye olmaları için teşvik edildi.

>>Tüm bilgilendirme ve sosyal aktiviteler bu sayfalardan yayınlanmaya başlandı. Böylece konutlarda oturanlar arasında memnuniyet seviyesi artırıldı.

>>Tüm kampanyalar, CRM içinde yaratıldı ve buradaki parametrelere göre, web arayüzlerinin ve Facebook duvarlarına gerekli bilgiler otomatik olarak gönderildi.

>>Böylece, müşteriler için yapılan her türlü pazarlama bilgisi, fikir olarak ilk doğduğundan, devreye alınıp sonuçlandırılana kadar, tek platformdan takip edilip, analiz edilebilir hale getirildi.

>>Yapılan satışların %24?ü genelde bir referans ve tavsiye ile tetiklendiği için sosyal medyada kişilerin tavsiyelerini çok hızlı paylaşabilecekleri göz önünde bulundurularak, Referans Puan Sistemi CRM içinde takip edilir hale getirildi.

>>Satınalım yapılan konut bedelleri üzerinden, tavsiyede bulunan kişiye belli bir puan ödül verildi.

>>Referans sisteminden gelen başvurular her gece çalışan bir program ile analiz edilip, CRM veritabanında fırsat kaydı açıldı. Bu referansın doğruluğu çağrı merkezi tarafından kontrol edildikten sonra, satışın gerçekleşmesi için gerekli adımlar sistem tarafından takip edildi.

>>Hediye kataloğunda bulunan cazip ürünler sayesinde referans ile yaratılan fırsatlar %50 oranında artırıldı.

>>Hatta bir kişi bir yılda getirdiği referanslar ile 3 adet araba almaya hak kazandı.

>>Bu sistem, pazarlama faaliyetlerinde de ekiplere alternatifler sağlamaya başladı. Örneğin, Ramazan ayında düşen satışları canlandırmak için, Ramazan ayı boyunca yapılacak satışlara 3 kat puan önerilerek, satışların düşmesi engellendi.

>>Sosyal mecralardaki faaliyet artınca ve referans sistemi geliştik.e satış ofislerine olan ziyaret oranı %50 olarak azaldı.  Bu da satış ofisleri için harcanan maliyetlerde olumlu bir geri dönüş sağladı.

>>Projelerin webden incelenmesi ve sosyal mecralarda tanıtım yapılması,  müşterilerin istediği saatlerde hiç kuyruk beklemeden bilgi edinmesine, aynı zamanda Dumankaya?nın genel giderlerinin düşmesine yardımcı oldu.

>>Genel giderler üzerinde çok olumlu etkisi olan bu sistemin, sosyal mecradaki giderek artan etkinlik ile daha da belirgin tasarruflar gerçekleştirmesi hedefleniyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın