ESDER; TSE?li ürün üretelim ve tüketelim

Esnaf Ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus Türk Standartları haftası üreticiler ve tüketiciler için hayırlı olsun dedi.

Çelikus standartta uygun mal ve hizmetin üretilmesi esnaf ve sanatkârların referans kaynağı ahilik ilkelerindendir. Ahilik?te standartta uymayan, kalitesiz mal üreten esnafın malı dükkânın çatısına atılarak teşhir edilir. Böylece bir nevi cezalandırılırdı. Bu eylem dilimize deyim olmuş ve ?papuçun dama atılması?? şeklinde ifade edilmiştir.

Günümüzde kanuni olarak standart ve kalite belgesini TSE vermektedir. TSE bu konuda oldukça başarılı hizmetler vermektedir. Ancak kaliteli üretim ve standartta için, işin ahlaki boyutu da göz önüne alınmalıdır.

ESDER olarak üyelerimize yönelik üretimin ahlaki boyutu konusunda uyarıcı çalışmalar yapmaktayız.

Tüketicilerimizin (müşterilerimizin) mal ve hizmet alımı yaparken TSE?li ürünleri tercih ederek kaliteli üretime teşvik ve desteklemiş olurlar dedi.

Çelikus  sözlerini şöyle sürdürdü, TSE?li ve kaliteli ürünler üreten üreticilerimiz her zaman pazarda pay bulabilmektedir ve uzun vadelide kalıcı olabilmektedirler dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın