Türkiye’nin yanı sıra çevre ülkelerden iş insanlarını bir ticaret sinerjisi içerisinde bir araya getirecek ICT Summit Eurasia ? Bilişim Zirvesi’12, “Buluşturma Eşleştirme Toplantıları” ile daha fazla iş birliği kurulmasını teşvik edecek. Önceki yıl yapılan ilişki geliştirmeye yönelik sistemli toplantıların başarısından güç alınarak bu yıl kapsamı genişletilen program, Ekonomi Bakanlığı, İMMİB ve TET?in destekleri, YASAD’ın katkıları ve MOBİLERA’nın randevu sistemi ile gerçekleştirilecek. 30’dan fazla ülkeden katılım beklenen buluşmalara çeşitli ülkelerden gelecek alım heyetleri de dahil edilecek. İlk kez e-ortamda randevulaşmaya imkan tanıyacak Buluşturma Eşleştirme Toplantıları’na katılım için “Eşleştirme Butonu” matchmaking.bilisimzirvesi.com.tr adresinden yapılıyor.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’ne taşınan ve 11 ? 13 Eylül 2012 tarihleri arasında Vodafone ana sponsorluğunda “Sonraki adım” temasıyla gerçekleştirilecek ICT Summit Eurasia ? Bilişim Zirvesi’12, buluşturma eşleştirme toplantıları ile ulusal ve uluslararası iş birliklerine ivme kazandırmaya hazırlanıyor.

Ekonomi Bakanlığı, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) ve İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET) destekleri, Yazılım Sanayicileri Derneği’nin (YASAD) deneyimleri ve MOBİLERA’nın sağlayacağı teknolojik alt yapı ile güçlenen Buluşturma Eşleştirme Toplantıları, katılımcıların ticaret bağlantılarını artırmak için Zirve boyunca gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl 65 toplantıda 130 katılımcıyı özel buluşmalarda bir araya getirerek iş birliklerini teşvik eden toplantıların, bu yıl 30 ülkeden gelmesi beklenen katılımcılarla daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor. Özellikle alım heyetleri içerisindeki öncü yüksek teknoloji şirketlerinin, çeşitli ülkelerin düzenleyici kurum başkanlarının, uluslararası bilişim STK’larının temsilcilerinin katılımı ile hareketlilik kazanacak toplantıların Türkiye’den dünyaya bilişim ihracatına da katkı sağlaması bekleniyor.

Güneş: “Zirve her geçen yıl sektörün gelişmesi için büyük ve yeni adımlar atıyor”

ICT Summit Eurasia ? Bilişim Zirvesi’12’ye katkıda bulunan Yazılım Sanayicileri Derneği’nin (YASAD) Başkanı Doğan Ufuk Güneş, “Zirve her geçen yılda farklı sektörlerden iş ve teknoloji profesyonellerini bir araya getiriyor ve sektörün gelişmesi için yeni atılımlarda bulunuyor. Zirve, Türkiye için payına düşeni fazlasıyla yapıyor ve bizde Zirve?nin gelişmesi için payımıza düşeni yaparak onun yanında yer alıyoruz.” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın