Halk Bankası: ?Halk Bankası kârlılığını koruyacak?

Ata Yatırım Uzman Analisti Fatih Tuğrul Topaç’ın analizine göre; Kredi getirilerindeki artış ve fonlama maliyetlerindeki iyileşmeye paralel olarak net faiz marjını artırmayı başardı. Yüzde 25 özkaynak karlılığıyla dikkat çekmeye devam eden bankanın yılın geri kalanı için de karlılık artışını sürdüreceğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda da Halkbank hisseleri için ?alım? önerimizi koruyoruz.

Yapı Kredi: Bankanın yılın ilk yarısındaki karı yıllık bazda yüzde 12 düşüşe işaret ediyor. Ancak net faiz gelirlerindeki yüzde 33 artışı olumlu buluyoruz. Yüksek mevduat artışına rağmen mevduat maliyetlerini geçen çeyreğe göre düşürmesi marjlarına olumlu yansıyacak. Yapı Kredi?nin yılın kalan kısmındaki karlılığı için de beklentilerimiz olumlu. Bu yüzden hisse için ?al? önerimizi koruyoruz.

Koza Anadolu: Şirket için belirlediğimiz hedef değer 1.8 milyar TL seviyesinde. Geçen yıl açıkladığı bedelli sermaye artışıyla madencilik, özellikle de bakır ve demir işine girip yapısal bir değişikliğe gitmesi önemli. Bu kapsamda yapacağı yatırımları, son açıklanan teşvik paketi fırsatıyla iyi değerlendireceğini düşünüyoruz. Ayrıca net aktif değerinin büyük bir kısmını oluşturan Koza Altın?ın güçlü performansı ve şirketin hala net aktif değerine göre iskontolu işlem görmesi şirket için ana katalizörler.

Para Dergisi


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın