Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB), Avrupa KOBİ Haftası web sitesine AB Resmi dillerinin yanı sıra Türkçe’nin de dahil edildiğini bildirdi.

KOSGEB’den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin 2011 yılında haftaya katılan 37 ülke içerisinde birinci sırada yer alması ve yapılan lobi faaliyetleri neticesinde Avrupa KOBİ Haftası web sitesine AB Resmi dillerinin yanı sıra Türkçe’nin de eklendiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Avrupa KOBİ Haftası web sitesinde Türkçe dilinin, diğer üye ülkelerin dilleri ile beraber yayınlanmasının hatta bazı bölümlerde kullanılan 5 dilden biri olmasının bu kadar geniş kapsamlı bir organizasyonda Türkçe dilinin kullanılması adına bir ilk olduğu kaydedilerek, bu sayede işletmelerin, girişimci adaylarının ve ilgililerin etkinlikleri kendi ana dillerinde takip etmelerinin mümkün olduğu belirtildi. 15-21 Ekim tarihlerinde kutlanacak ve 700’e yakın etkinliğin organize edilmesinin beklendiği 2012 yılı Avrupa KOBİ Haftası web sayfasına ”http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/sme-week/index_tr.htm” adresinden ulaşılabilir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın