Tarihin aydınlatılmasında en önemli unsurlar arasında sayılan antik kent ve yapıların onarım ve ayağa kaldırılması işlerinde çok hassas ve titiz çalışmanın yanında, en uygun ekipman ve malzeme seçimi de büyük önem taşıyor. KYK Restorasyon Harcı, Türkiye’nin tarih hazinelerinin ve turizm sektörünün göz bebeği Olimpos antik kentine hayat veriyor.

Antik kentleri oluşturan binlerce taş ve mermer parçasını toprağın altından büyük çabalar ile çıkaran arkeologlar, bunların bir araya getirilmesinde de, en uygun malzeme olan “KYK Restorasyon Harcı”nı tercih ediyorlar.

Olimpos Antik Kenti’nde KYK Restorasyon Harcı kullanıldı

Uygarlığın beşiği sayılan Anadolu’daki en önemli yerleşimlerden Olimpos antik kentinin ayağa kaldırılması çalışmalarını yürüten Anadolu Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi’nden uzmanlar da, yapısı ve rengi ile tarihi dokuya tamamiyle uyumlu olduğu için KYK Restorasyon Harcı’nı kullanıyorlar. İki üniversitenin arkeoloji bölümlerinden bilim adamlarının oluşturduğu ekipler, tüm restorasyon işlerini yürütürken ve en önemli parçaları birliştiririken, KYK Restorasyon Harcı’nı kullanıyorlar.

Kazıların ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği Olimpos’ta yürütülen “mevcut yapıların korunarak, onarım ve güçlendirme çalışmaları” ve “kazılarda çıkan kolon, kirişlerdeki, kemerlerdeki çatlakların doldurulması, tamir edilmesi, açığa çıkan yerleşim yerlerinin yine kalıntılardan çıkan eski taşlar/molozlarla tekrar örülmesi” işlerinde, yalnızca KYK Restorasyon Harcı kullanılıyor.

Halen kısmi olarak ziyaretlere açık olan Olimpos antik kentindeki kazı ve restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra, bölgeye yönelik tarih turizminde büyük artış bekleniyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın