Anadolu Hayat Emeklilik, istikrarlı ve karlı büyümesini devam ettiriyor

Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Genel Müdürü Mete Uğurlu, Şirketin 2012 yılı Haziran dönemi finansal sonuçlarına ve sergilediği performansa dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

Dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmeler, 2012 yılının ilk yarısında da gündemdeki yerini korumuş, bireysel emeklilik ve hayat sigortaları branşlarının işleyişi ve gelişimi açısından son derece önem arz eden ve uzun süredir üzerinde çalışılmakta olan yeni yasal düzenlemeler, bu dönemde yürürlüğe girmeye başlamıştır.

Her zaman olduğu gibi, müşterilerimize uzun vadeli, sürekli ve kaliteli ürünler sunma yönündeki çalışmalarımız, öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaya devam etmiştir. Bu kapsamda, kurucusu olduğumuz iki yeni emeklilik yatırım fonunun bireysel emeklilik müşterilerimize satışına başlanmış, yeni açılan Akdeniz Bölge Müdürlüğümüz de, Antalya İli?nde faaliyete geçmiştir.

Hayat Sigortacılığı branşındaki ?Matematik Karşılıklar? ile Bireysel Emeklilik branşındaki ?Katılımcı Sayısı? ve ?Fon Büyüklüğü? karşılaştırmalarında sektör liderliğini sürdüren ve hisse senetleri İMKB?de işlem gören ilk ve tek şirket olma özelliğini koruyan Anadolu Hayat Emeklilik, 2012 yılının ilk yarısında, istikrarlı ve karlı bir büyüme sağlamıştır.

Konsolide olmayan finansal sonuçlarımıza göre, Şirketimizin aktif büyüklüğü 6,4 Milyar TL ve öz sermayesi de 446,8 Milyon TL olmuştur. Brüt karımız 50,7 Milyon TL?ye ve net karımız da 39 Milyon TL?ye ulaşırken, elde edilen toplam teknik karımız geçen yılın aynı dönemine göre %96 oranında artışla 25,4 Milyon TL seviyesinde gerçekleşmiştir.

Bu dönemde, önem arz eden diğer bir gelişme ise, bireysel emeklilik sisteminde 600.000 katılımcıya ulaşan ilk şirket unvanını kazanmış olmamızdır. Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından açıklanan verilere göre, 2012 yılı Haziran ayı sonu itibariyle, 604.389 katılımcıya ve 3,7 Milyar TL fon büyüklüğüne ulaşan Şirketimizin pazar payı, belirtilen kalemler itibariyle sırasıyla %21,2 ve %21,5 düzeyinde gerçekleşmiştir.

Hayat Sigortaları branşında ise, sigortalı sayımız 1,3 Milyonu aşmış ve toplam prim üretimimiz 182 Milyon TL düzeyinde oluşmuştur. Hayat sigortalılarımıza ait finansal varlıkların toplamı da 2.061 Milyon TL olarak gerçekleşmiştir.

Mali alandaki başarılı performansını ve istikrarlı büyümesini sürdürmekte olan Anadolu Hayat Emeklilik, müşteri odaklı hizmet anlayışı ve sosyal sorumluluk bilinci ile birlikte, sektör ve ülke ekonomisi için yaratmakta olduğu katma değeri artırarak devam ettirme kararlılığındadır.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın