Hem kağıt, hem zaman tasarrufu sağlayan e-defter uygulamasına uyumlu  yazılımlar arasında Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan onay alan ilk çözümlerden biri de Netsis oldu.

Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren e-defter Genel Tebliği’ne göre, şirketler şimdilik yevmiye defteri ve büyük defterlerini; yakın zamanda da tüm yasal defterlerini e-ortamda bastırmaksızın saklayabilecek. Netsis, Türkiye çapında sayısı 40 bini aşan kullanıcısını  hızlı ve doğa dostu bir uygulama olan e-defter’den yararlanmaya çağırıyor.

Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı?na bağlı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen e-defter uygulaması yürürlüğe girdi. E-fatura uygulamasında entegrasyon izni alan ilk yazılım olan Netsis, e-defter’de de ilkler arasında yeraldı.  Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince tutulması zorunlu defterlerin e-ortamda hazırlanıp bastırılmaksızın kaydedilebilmesi kolaylığını getiren uygulama, ilk olarak yevmiye defteri ve büyük defter için geçerli olacak. e-defter uygulamasının önümüzdeki dönemde diğer tüm yasal defterler için geçerlilik kazanması bekleniyor.

Uygulamadan yararlanmak isteyen gerçek kişilerin e-imza’ya ve tüzel mükelleflerin de e-fatura’ya sahip olmaları koşulu aranıyor. Ayrıca Netsis gibi GİB tarafından onaylanmış  yazılımları kullanmaları gerekiyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın