Dünya Barter Birliği Başkanı Dr. Sırrı Şimşek, “Türk Barter inşaat sektörüne yeni bir soluk getiriyor ” dedi. Barter sektöründe en yoğun ve yüksek cirolu işlemlerin inşaat sektöründe gerçekleştiğini söyleyen Şimşek şunları söyledi:

Türkiye’de parasız ticaret anlayışı ile yola çıkan Türk Barter sektör için geliştirdiği düşünceler ve uyguladığı yenilikçi politikalarla bu kez inşaat sektörüne yeni bir anlayış getiriyor. İnşaat şirketleri Türk Barter ile Kentsel dönüşüm projesinde ortak bir sinerji oluşturup, rekabette ön plana çıkıyor. Türk Barter, üye şirketlerin ürettiği mal veya hizmeti, diğer üye şirketlerin ihtiyacını karşılamak maksadıyla sektörde bir Ortak Pazar oluşturuyor. Üye şirketler ürettiği, konut ve işyerlerini lansman, reklam ve pazarlama faaliyetlerine ihtiyaç duymaksızın bu ortak pazardan satın alınan mal veya hizmetin bedelini, üyelerinin kendi üretimleriyle karşılamasını sağlayan ödeme sistemi meydana getiriliyor. Ayrıca, Üye Şirketlerin, mal ve hizmet kredisi kullandığı ve likit ihtiyaçlarını en aza indiren bir Finansman Modeli de geliştiriyor. Barter Sistemine üye olan şirketler işbirliği projelerine iştirak etmeye hak kazanırlar. Turk Barter?ın tespit ettiği seçkin konut, iş yeri ve AVM Projelerinde yer almak isteyen üyeler, teknik şartnamelere uygun tekliflerini sunup, Turk Barter koordinasyonunda ödeme usulleri birlikte tespit edilir.(%50 Barter,%50 nakit gibi.) Barter karşılığında alınan konut işyeri vb. ortak pazarın diğer üyelerine sunulacak konut ve işyerleri %50 nakit %50 barter ile satışa çıkarılır. Bu satıştan elde edilecek nakitler de tedarikçilerin hesabına aktarılır. Böylece üretilen mal ve hizmetin yaklaşık %75 ?i tahsil edilmiş olur. Kalan Barter Bakiyesi ise ihtiyaç halinde, diğer üyelerin ürettiği hizmet ve ürünlerin satın alınmasında kullanılır.

Sunduğumuz çözümleri: Stoklarınızı eritiyoruz. Satışlarınızı arttırıyoruz. Yatırım desteği sağlıyoruz. Satış ve satın alma tahsilât masraflarını ve riskini azaltıyoruz. Sıfır faiz ile kredi kullandırıyoruz. Kapasite kullanımınızı arttırıyoruz.

Sistem Kazanımları

Günümüz ticaretinde ortak hareket etmenin getirilerine en güzel örneklerdenbiri, birbiri ile hiçbir bağı olmayan firmaların ihtiyaçlarını bir ortak satın alma organizasyonu ile daha ucuz ve ekonomik temin ettikleri gerçeğidir.

Biz bu iş birliği projesinin ortaya koyacağı aktivasyonla ve farklılıklarımızla daha da öne çıkararak, Pazara doğrudan ve doğru bir şekilde ulaşarak, birlikte büyük kazançlar elde edeceğimiz inancındayız.

Gerek yurt içi gerekse yurt dışı projelerinde geleceğe dönük uzun soluklu bir arada olacağımız iş birlikteliklerinin oluşturacağı sinerji, fırsatlar dünyamıza bir renk getirecek ve model olacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın