Ünlü modacı Cemil İpekçi, Bijuder ( Bijuteri ve Aksesuarcılar Derneği ) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Uğur, Bijuder Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Doğan Alperen, Demos Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Aslan ve sektör temsilcilerinin katıldığı, 13-16 Eylül 2012 tarihlerinde düzenlenecek Bijuteri ve Aksesuar fuarı öncesi organize edilen basın toplantısında, 250 milyon dolar dış ticaret hacmi olan sektörün beklentileri ve hedefleri değerlendirildi

Ünlü Modacı Cemil İpekçi: ?Günümüzde herkes süratli bir tüketim ve değişim içinde. Türkiye bijuteri ithal eden bir ülkeden artık bijuteri ihracatı yapan bir ülke haline geldi. İthalat çok önemli, ancak bir ülkenin kalkınması için en önemli şeyin ihracat olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Bijoux Expo Türkiye; Türk Bijuteri Moda Aksesuarları pazarı için yeni bir açılım, yeni bir imaj oluşturdu. Bizler de bu yıl Türkiyedeki üreticileri dünyadaki global firmalarla bir araya getirmek, Türkiyedeki  bijuteri ithalatını artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak amacı ile tanıtım çalışmalarımıza dernek yönetimi ile birlikte hız verdik. Bijuteri ve Aksesuar fuarının bu yıl yüzü olmak beni çok mutlu etti. Fuarı her yıl mutlaka geziyor ve birçok firmaya da destek veriyordum. Bu sene  Eylül ayında gerçekleşecek fuarımız için devletimizden de birçok destek ekliyoruz. Benim önerim özellikle Türk tasarımcılar ön planda tutularak yabancı tasarımcılara bir kota konulması yönünde.?açıklamasında bulundu.

Bijuder Başkanı Eyüp Uğur: ?Geçmişte sektörümüz, üretimle ön plana çıkarken, son yıllarda markalaşmaya yönelik büyük yatırımlar yaptı, takı ve aksesuar sektörü şimdi franchise fırsatları ile zincirleşerek günden güne büyümeye devam ediyor.Zincirleme çalışmaların yoğunlaştığı sektörümüzün büyüklüğü ise 500 milyon liranın üzerinde. Bijuteri ve aksesuar sektöründeki markalaşma süreci, bu alanda yatırım yapan firmaların arasında yoğun bir rekabet ortamı yaratıyor. Geçmişte aksesuar ve takı, sadece sokak aralarında tuhafiye denilen yerlerde veya toptancılar tarafından satılırken, şimdilerde sadece iç pazarla yetinmeyen ve yurtdışına açılan çok büyük bir sektör haline geldi. Dış ticaret hacmi 250 milyon dolar olan bijuteri sektörü, az riskle yatırım imkanı tanıyan franchising sistemine olan talebi de  arttırdı.? dedi.

Bijuder Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Doğan Alperen; ?Geçen yıl 3.sünü gerçekleştirdiğimiz ve sektörde ilk olan Bijuteri Moda ve Tekstil Aksesuarları ihtisas fuarımızı 975?i yabancı toplam 15.000 kişi ziyaret etmişti. Toptan siparişlerin alındığı ve ihracat bağlantılarının yapıldığı fuarımız sektörde büyük bir boşluğu da dolduruyor. Kriz ortamında yatırım yapmak isteyen girişimciler, en güvenli yöntem olarak franchising sistemine sarılıyor ve girişimciler mutlaka fuarımızı ziyaret ediyor. Yapıldığı ilk yılda Türk ve dünya bijuteri sektörünün ilgisini çeken Bijuteri ve Tekstil Aksesuarları fuarı ,günümüzde sektöre yön verebilecek konuma gelmeyi başarmıştır.

Ayrıca Bijoux Expo Türkiye; Türk Bijuteri Moda Aksesuarları pazarı için yeni bir açılım, yeni bir imaj oluşturdu. Bizler de bu yıl Türkiyedeki üreticileri dünyadaki global firmalarla bir araya getirmek, Türkiyedeki  bijuteri ihracatını artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamak amacı ile tanıtım çalışmalarımıza hız verdik. Bununla birlikte bu yıl ilk defa fuarımızın içerisinde ödüllü bir takı tasarım yarışması düzenleyeceğiz. Tasarım yarışmasında, 1.?ye 5.000 TL, 2.?ye 3.000TL ve 3.olan için ise 2.000 TL ödül vereceğiz. İlk 3 sıraya giremeyen tasarımcıya da 1.000 TL teşvik ödülü vermeyi planlıyoruz.? açıklamasında bulundu.

Osmanlı Takı Genel Müdürü Celali Orakçı: ?Türkiye?de sektörü canlandırmak adına çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Üniversitelerde de artık takı tasarım bölümü açıldı bizler de öğrencilere eğitim veriyoruz. Bijuteri Fuarı takıyı tanıtacağımız en güzel yer oldu. Çok şanslıyız Demos Fuarcılık ile düzenlediğimiz bu fuarda yaptığımız takılar ve tasarımlarla dünyaya açılıyoruz.?dedi.

Demos Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Aslan;?Bijoux Expo Turkey Fuarı dünyanın bijuteri fuarları arasında parlayan bir yıldız konumunda. Bu sene tanıtım çalışmalarınıza oldukça hızlı başladık ve fuarımızın global?de yüzü ünlü modacı Cemil İpekçi oldu. Ziyaretçi ve katılımcı sayılarımızın günden güne arttığı fuarımız artık, bijuteri sektöründe ihracat potansiyelinin ve ihracat gelirlerinin artmasında çok büyük pay sahibi olacak.? dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın