Türkiye’den ihraç edilen biyometrik vize kiosklarına Katar’da mükemmellik ödülü

Self servis cihaz pazarının lider markası Kiosk İnnova’nın Katar İçişleri Bakanlığı için geliştirdiği “Biyometrik Vize Kioskları” projesi, QITCOM 2012’de “Uygulamada Mükemmellik” ödülüne layık görüldü.

Türk Telekom Grup Şirketleri’nden İnnova, yurtdışında yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. İnnova’nın self servis cihaz pazarındaki lider markası Kiosk İnnova, geliştirdiği yenilikçi kiosk projeleriyle uluslararası alanda çözüm sunduğu kurumlara kazandırdığı ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Katar Bilgi Teknolojileri Üst Kurulu (ictQATAR) tarafından 5 – 7 Mart tarihleri arasında düzenlenen Katar’ın bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelik konferansı QITCOM 2012 kapsamında  kategoride sektörün en iyileri ödüllendirildi. Katar İçişleri Bakanlığı, Kiosk İnnova’nın geliştirdiği “Biyometrik Vize Kioskları” projesi ile QITCOM 2012 Ödülleri’nde “Uygulamada Mükemmellik” ödülüne layık görüldü.

Tasarım, donanım ve üretim işlemleri Türkiye’deki kiosk üretim tesisinde gerçekleştirilen kiosklar sayesinde, vize ve gümrük işlemleri biyometrik kontroller aracılığıyla daha güvenli ve hızlı hale getirilebiliyor.

Şifre yerine parmak izi, kimlik yerine göz taraması Orta Doğu’nun gelişen ticaret merkezlerinden Katar’ın kendi vatandaşlarına hizmet etmesi amacıyla Kiosk İnnova tarafından özel olarak geliştirilen kiosklar vize ve gümrük işlemlerine hız ve güvenlik kazandırıyor. Katar Havaalanı ve devlet binalarına yerleştirilen 100’den fazla biyometrik kioskta yüz tanıma işlemi ve kimlik tespiti için üç aşamalı bir güvenlik sistemi bulunuyor. Kiosk üzerindeki biyometrik tarama ekipmanları önce parmak izi, ardından iris taraması başlatıyor. En son gerçekleştirilen yüz taramasıyla kimlik denetimi tamamlanıyor.

Yeni pasaport çıkarma, vize, ehliyet, lisans işlemleri gibi devletle ilgili her türlü başvuruların 7 gün 24 saat kesintisiz yapılabildiği kiosklarda başvuru için giriş yapan kişiler, kimlik bilgilerini sisteme girdikten sonra biyometrik taramadan geçiyor ve dijital imza panelinde başvurularını imzalayarak tamamlayabiliyorlar. Kiosk üzerinde yer alan iki dokunmatik LCD ekrandan biri, başvuru sahibinin işlemlerini kontrol etmesi için kullanılırken; diğeri, memurların işlemleri takip ederek sonuçlandırmalarını sağlıyor. Bir kez kaydı alınan kullanıcı daha sonraki işlemlerde aynı bilgilerle istediği zaman istediği başvuruyu yapabiliyor. Kiosklar ayrıca gümrüklerde geçiş amaçlı kullanılıyor; kayıtlı kullanıcı pasaportunu göstermeksizin Katar dışına çıkabiliyor ya da Katar’a giriş yapabiliyor.

Türkiye sınırlarının ötesinde başarılı e-devlet uygulamaları

Ortadoğu’da Katar dışında da çeşitli e-devlet uygulamalarına imza atan İnnova Kiosk Çözümleri Direktörü Ahmet Kebabçıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yurtdışında başarı öyküsü haline gelen self servis e-devlet uygulamalarımızın bu tip ödüllerle taçlandırılması bizim için gurur kaynağı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’de de vatandaşın hayatını kolaylaştıracak e-devlet uygulamalarının hizmete girmesini temenni ediyoruz ve bu vizyon doğrultusunda Ar-Ge çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz.” dedi.



sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın