Türkiye İhracatçılar Birliği’nin (TİM) ev sahipliğinde 18 Mayıs tarihinde düzenlenen ‘İhracatçı Birlikleri Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’ Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın katılımıyla gerçekleşti. Başkanlar Kurulu’nda aynı zamanda Büyükekşi’nin 51’inci yaş günü de kutlandı.

TİM’in Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirdiği ‘Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın Mayıs ayı konuğu Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı oldu. Türkiye’nin İhracatçı Birlikleri Başkanlarını bir araya getiren toplantıya, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İTHİB Başkanı İsmail Gülle ve İDMİB Başkanı Lemi Tolunay

gibi isimler katıldı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi toplantıda yaptığı konuşmada Başçı’ya seslenerek, TİM ve Merkez Bankası arasındaki güçlü ilişkinin devam etmesini istediklerini dile getirdi. Başkan Başçı ve ekibinin 1,5 yıldır oldukça vizyoner ve sağlam adımlar attığını, kriz döneminde Merkez Bankası’nın, Avrupa ülkeleri merkez bankalarından daha sağlam ve yenilikçi adımlar atarak bizi bir adım öne geçirdiğini kaydeden Büyükekşi, ‘Merkez Bankamız ezber bozdu, Dünya’ya model oldu. Merkez Bankası sağlam duruşuyla hepimizin yüreğini ferahlattı. Bu anlamda Merkez Bankası’na on üzerinden on verdiğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum’ diye konuştu. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı da büyümenin tüketime değil ihracata dayalı olması gerektiğini belirterek, ihracatçıları çabaları için kutladı ve ‘TL’ye güvenin’ mesajı verdi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın