İş hayatları oldukça yoğun geçen zamane gençlerine yıllık izinler yetmiyor.

Artık haftasonlarını da tatil kaçamaklarına ayıran 18-30 yaş arasındaki kişiler, birkaç gün de olsa yeni yerler keşfetmek ve eğlenmek istiyor. Tatilsepeti.com?un ilk 4 aylık verilerine göre, iş yaşamından bunalan toplam 35.000 kişi haftasonu tatil fırsatını kaçırmadı. Ortalama 3 günlüğüne tatile çıkan ve konaklama haricinde kişi başı ortalama 500-700 TL harcayan gençlerin en çok ziyaret ettiği tatil mekanları ise Kartepe, Uludağ, Sapanca, Kartalkaya ve Safranbolu oldu.

Yılın bu ilk döneminde haftasonu tatili için toplam 75 milyon TL harcanırken, harcamaların yüzde 50?sinin konaklama, yüzde 30?unun eğlence, yüzde 20?sinin ise diğer masrafları karşılamakta kullanıldığı da elde edilen sonuçlar arasında yer aldı.

Tatilsepeti.com yeni araştırmasıyla ülkemizde yeni bir tatil alışkanlığının yerleştiğini ortaya çıkardı. İş hayatları yoğun geçen 18-30 yaş arasındaki gençler, çoğunlukla yazın kullanılan yıllık izinleri yeterli görmüyor ve artık haftasonlarını da tatile ayırıyor. Tatilsepeti.com?un verilerine göre, sadece birkaç günlüğüne de olsa yeni yerler keşfetmek ve eğlenmek isteyen toplam 35.000 kişi yılın ilk 4 ayında haftasonu tatil fırsatını kaçırmadı. Ortalama 3 günlüğüne tatile çıkan ve konaklama haricinde kişi başı ortalama 500-700 TL harcayan gençlerin en çok ziyaret ettiği tatil mekanları ise Kartepe, Uludağ, Sapanca, Kartalkaya ve Safranbolu oldu.

Haftasonlarını tatil amaçlı değerlendirmek isteyenlerin tercih ettiği destinasyonlar ise gençlerin evli ve bekar olma durumuna göre farklılık gösterdi. Evli ve çocuklu olanlar Sapanca, Safranbolu ve Antalya gibi bölgelerdeki her şey dahil konseptli tesisleri seçerken, bekar olanlar çoğunlukla dağdaki hava koşullarının uygun olduğu son 3 ayda, kayak otellerini ve yurt dışı otellerini tercih etti.

Kapadokya ve Erzurum da ilgi gördü

Bunların yanı sıra 2012?nin ilk 4 ayında Kapadokya da ilgi gösterilen bölgeler arasında yer aldı. Özellikle tarihi turlar, balon turları ve ATV tipi araçlarla yapılan safariler yoğun talep gördü. Ayrıca kayak sezonu olduğu için Erzurum?da da artış kaydedildi. Verilerden elde edilen diğer sonuçlara göre; yurtdışı turlarında ise talebin en çok Dubai ve Beyrut?ta yoğunlaştığı tespit edildi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın