SİBEL DOĞAN >> Güneşsun Sigorta Projeleri Yönetmeni >>  Sigorta, hayatımızın ya en riskli ve olumsuz anında devreye giren  ya da uzun vadede olumlu kararlarımızı destekleyen bir projedir.

Hayatidir, çünkü öncelikle bugünkü hayatımız için aldığımız tedbirdir. Nasıl tedbirdir?

Bugün sağlıklıyız, işimiz var, çalışıyoruz, para kazanıyoruz. Hem kendimiz için, varsa eşimiz, çocuklarımız ya da bakmakla sorumlu olduğumuz diğer aile bireylerimiz için. Bu sağladığımız düzen ne zaman sekteye uğrar?

>> Sağlığımız bozulduğunda,

>> Maruzat bırakabilecek bir kaza geçirdiğimizde,

>> İşyerimizde ciddi bir hasar yaşadığımızda (yangın, sel, iş kazası gibi…)

>> Hasardan dolayı işlerimiz durmak zorunda olduğunda, sabit giderler devam ettiğinde,

>> Vefat ettiğimizde…

Ve daha belki birçok alternatif risk var. Bu riskler gerçekleştiğinde, mutlaka alınacak hareket planları vardır. Ancak “anlık” alınan kararlar; belki o dönemi çözümsel kılabilir, geçici olabilir ya da “artık çok geç olabilir.”

Önemli olan tüm bunlar için “fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı iken tedbirler alıp, risk gerçekleştiğinde alınmış sağlıklı tedbirleri kullanmaktır.”

İşte “sigorta”, sağlıklı zamanda iken alınan bir tedbir olduğunda “risk zamanında kullanılabilir.”

Sigorta hayati bir projedir, çünkü hayatta uzun vadeli planlarla yola çıkıyoruz. Ne kadar ?ben uzun vadeli bir şey sevmem? diyen sayımız olsa da?  İşimizi planlıyoruz, evliliğimizi planlıyoruz, ev yada araç alımını, emeklilik dönemimizi, farklı yatırımları?

Çocuğumuzun olması bile ?uzun vadeli bir plandır?, farkında olmadan yaptığımız. Günlük bir karar olması mümkün değildir. Onun sağlıklı yetişmesi, iyi bir eğitim alması, iş başlangıcına destek olmak vb. her şeyi düşünürüz.

Tüm bunlar için, sabit giderlerimiz henüz az iken, gelir-gider dengemize göre belirleyeceğimiz tasarruflarla oluşturacağımız toplu paralar bu planlarımızı destekleyecektir. Yoksa sürekli banka kredileri ve borç alarak bu tarz planlarımızı gerçekleştirmeye ya da artık çalışmadığımız dönemlerde “standartımızı düşürerek” yaşamak zorunda kalabiliriz.

Hem bireysel hem de kurumsal olarak sigorta konusunda yapacağımız profesyonel projelerle hayatımızla ilgili kısa ve uzun vadeli tedbirlerimizi alabiliriz.

Bu tedbirler hayatımızı kolaylaştıracak, hem zor günümüzde hem de en güzel planlarımızı gerçekleştirdiğimiz zamanlarda ya da emeklilik günlerimizde  işimize yarayacaktır.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

One thought on “Sigorta hayati bir projedir”

  1. Kobi Postası’nda bilgilerime paylaşmama olanak sağladığı için Mehmet Ali bey’e teşekkür ediyorum. Sigorta’nın birçok branşı olduğu halde, hangisi ne işimize yarar konusunda eksik bilgilerimizi tamamlamaya çalışacağım.

    Hayat sigortası, ev sigortaları, dask (deprem poliçesi), sağlık sigortası, Bireysel Emeklilik sözleşmesi, işyeri poliçesi, işveren sorumluluk, ferdi kaza, nakliye poliçeleri, kasko, trafik sigortası, vb… Özellikle ilk sıraya almam gereken branşlar varsa, oan göre hazırlık yapabilirim.
    Kobi postasını ilgi ile takip ediyorum. Sevgiler

Bir yanıt yazın