Albaraka Türk, Suudi Arabistan İhracat Programı ile anlaşmasını yeniledi.

2008 yılında Albaraka Türk ile Saudi Export Program (SEP) arasında 375 gün vadeli 5 milyon USD limit ile başlayan işbirliği, 19 Mart 2012 tarihinde Albaraka Türk Genel Merkez binasında imzalanan 35 milyon USD meblağlı yeni anlaşma ile pekiştirildi.

Albaraka Türk Katılım Bankası, Suudi Arabistan?ın petrol dışındaki mallarının ihracatını arttırmak ve bu malların ithalatını yapan yabancı firmalara finansman ve sigorta kolaylıkları sağlamak üzere kurulmuş olan Saudi Export Program (SEP) ile işbirliği anlaşmasını yeniledi.

2008 yılında Albaraka Türk ile SEP arasında 5 milyon USD limitle başlayan işbirliği, karşılıklı güven ve verimli işbirliği koşullarının artarak devam etmesi neticesinde bu yıl, Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi ve SEP Genel Müdürü Ahmed Al-Ghanam arasında imzalanan anlaşmayla 35 milyon USD?ye çıkarılarak, dört yıllık işbirliğinin en yüksek rakamına ulaştı.

SEP ile sürdürülen işbirliğiyle, Suudi Arabistan menşeli petrol ve hampetrol harici ürün ithalatı, 375 günden üç yıla varan vade ve rekabetçi fiyatlarla kurumsal müşteriler tarafından kullanılabilecek. Aldığı destekle küçük ve orta ölçekli müşterilerine, maliyeti düşük orta/uzun vadeli borçlanma imkânı sağlayan Albaraka Türk, söz konusu anlaşma kapsamında, Suudi Arabistan’dan ithalat yapan Türk firmalarına; tüketim ve bozulmayan gıda malzemeleri ve endüstriyel hammaddeler için bir yıla kadar; uzun ömürlü bozulmayan gıda malzemeleri, tüketim malzemeleri, işlenmiş ürünler ve yedek parçalar için üç yıla kadar vade imkanı tanımaya devam edecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın