Hayata Destek, afetlere hazırlık ve yapısal olmayan risklerin azaltılması konularında Simav halkına verdiği destekle kadınları özgürleştiriyor.

Hayata Destek tarafından Kütahya?nın Simav ilçesinde Ekim 2011 tarihinde başlayan Afete Hazırlık ve Yapısal Olmayan Risklerin Azaltılması eğitmen eğitimlerine katılan 19 kadın eğitimci Mart başı itibariyle 2600 Simavlı?ya ulaştı.

Eğitmenlerden Banu Tomata eğitim sürecindeki deneyimlerini şu şekilde aktardı:

?21 Aralık günü geldi ilk eğitimimiz vardı, bu çok farklı bir heyecandı. Herkes bana Banu Hanım diye hitap ediyordu. Bu durum çok hoşuma gitmişti. Sıcak bir ortamdaydım ve hemen birbirimizle anlaşmıştık. Eğitim başladığında doğru bildiğim yanlışları öğrendim. 23 Aralık günü heyecanlı bir şekilde eğitime gittim ve anlatma sırası bana geldiğinde elim ayağım titriyordu. Yanlış bir şey söylersem kızarlar rezil olurum diye düşünüyordum. Ne de olsa toplum karşısında ilk defa konuşacaktım. Oysa o kadar yanlış şeyler düşünmüşüm ki.  Konuma anlattıktan sonra çok rahatladım. Özgüvenimi kazanmıştım. Sosyal bir ortamda bulunmuş çok güzel 3 gün geçirmiştim Hayata Destek Derneği sayesinde.?

Hayata Destek Simav Afete Hazırlık ve Yapısal Olmayan Risklerin Azaltılması eğitimlerine Haziran ayına kadar daha devam edecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın