Çalık Holding, 2007 yılında yapılan 200 milyon ABD Doları tutarındaki 5 yıl vadeli bono ihracının itfasını bugün itibarı ile gerçekleştirdi.

Çalık Holding, ilk bono ihracını 2007 yılında gerçekleştirdi. Yaklaşık 2,5 ay süren program, iyi bir planlama ve yönetimle uygulandı. Road show sürecinde 100’e yakın yabancı yatırımcıyla bir hafta boyunca görüşüldü. Londra başta olmak üzere Avrupa’nın çeşitli finans merkezlerinde uluslararası yatırım kuruluşları bono ihracına büyük ilgi gösterdi. Beklenenin 5 katı gerçekleşen yatırımcı talebi üzerine, ihraç tutarı 150 milyon ABD Dolar?ından 200 milyon ABD Doları?na yükselirken, vadesi ise 3 yıldan 5 yıla uzadı.

Başarılı bir uluslararası borçlanma gerçekleştiren Çalık Holding; taahhütlerini, bugüne kadar olduğu gibi eksiksiz yerine getirdi. 200 milyon ABD Doları tutarındaki bono ihracının itfası bugün itibarı ile gerçekleştirildi.

Çalık Holding CEO?su Dr. Berat Albayrak, ?Ülkemizin ilk kurumsal bono ihraçlarından biri olan 200 milyon ABD Doları tutarındaki bononun itfasını gerçekleştirdik. Hem gördüğü talep, hem de oluşan faiz oranı açısından bugüne kadar bir Türk şirketince yapılmış en başarılı ihraçlardan biri niteliğindeydi. Tüm yatırımcılarımıza Grubumuza göstermiş oldukları ilgi ve güven için teşekkür ediyoruz? dedi.

Bu olumlu itfa ve ilginin, yeni bir tahvil çıkarılması durumunda Grubun çok daha uygun koşullarda fon temin edebileceğini gösterdiğini vurgulayan Çalık Holding CEO?su Dr. Berat Albayrak, ?Grubumuz konjonktürel gelişmeler çerçevesinde, bono piyasasındaki varlığı sürdürmek maksadıyla önümüzdeki dönemde yeni ihraç imkanlarını değerlendirmektedir? diye konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın