İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. dayanak varlığı Garanti Bankası (GARAN) hisse senedi olan yeni varantı ile varant ihraçlarına devam ediyor. Geçen ay İş Bankası C Grubu (ISCTR) hisse senedi üzerine varant ihraç eden İş Yatırım, önümüzdeki dönemde yeni hisse senetleri üzerine çıkarılmış varantları ürün gamına eklemeyi hedefliyor.

Bu varanta ek olarak aynı tarihte 2 adet ABD Doları-TL Döviz Kuru Varantı ve 4 adet İMKB 30 Endeksi Varantı ihraç edilecek. Böylece İş Yatırım tarafından ihraç edilecek yeni 8 varant ile İş Yatırım?ın işlem gören varant sayısı 18 olacak. 5 Mart Pazartesi günü işlem görmeye başlayacak olan 8 yeni aracı kuruluş varantının vadesi 29 Haziran 2012 olarak belirlendi. Garanti Bankası (GARAN) hisse senedi üzerine çıkarılan bir alım bir de satım varantının kullanım fiyatı sırasıyla 7.30 TL ve 6.10 TL olacak.

Bir varantın ihraççısı kısa kodun 3?üncü harfi ile temsil ediliyor. İMKB kodunun üçüncü harfinin ?I? olması o varantın İş Yatırım tarafından çıkarıldığını belirtiyor. Sermaye piyasalarının öncü ve lider kurumu İş Yatırım önümüzdeki günlerde yeni varantları yatırımcılara sunmaya devam ederek varant sayısını arttırmayı planlıyor.

Varantlar genelde spot piyasaya göre daha fazla kaldıraç ve düşük komisyon sağlıyor. Bunun yanında varantlar uzun vadeli yatırım ve riskten korunma işlemlerinde kullanılabiliyor. Varantlar İMKB Varant Pazarı Altında Piyasa Yapıcısı sistemi ile işlem görmekte. Piyasa yapıcısının varantlarda sürekli alım ve satım kotasyonu vererek likiditeyi sağlaması da yatırımcıların varantları tercih etmelerinin bir sebebidir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın