İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ), Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (UNESCWA) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile yaptığı işbirliği çerçevesinde, Türkiye’nin Yap-İşlet-Devret ve benzeri Kamu-Özel Ortaklığı – KÖO (PPP – Public Private Partnership) projelerindeki deneyimleri ve başarıları Iraklı üst düzey yetkililere aktarılacak.

Birleşmiş Milletler örgütleri ile İTİCÜ Dış Ticaret Enstitüsü arasındaki bu ilk işbirliği projesi kapsamında, 26-29 Ocak 2012 tarihleri arasında İstanbul’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirilecek.

Irak Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri  Dr. Ali Muhsin İsmaiel Allaq başkanlığındaki heyette, Irak Bakan yardımcıları, milletvekilleri, Bağdat Valisi Dr. Salah Abdelrazaq Al- Hameed, Erbil Belediye Başkanı Rushi Aziz Abdullah ve  Irak Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı gibi üst düzeydeki yetkililer ile BM diplomatlardan oluşan 25 kişi yer alıyor.

Söz konusu çalışma ziyareti, Türk ve Iraklı yetkililer arasında bu alanda işbirliği geliştirilmesine imkan sağlayacak ve ayrıca İTİCÜ ile Birleşmiş Milletler organizasyonları arasında yeni ortak çalışmalar için de temel oluşturacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın