Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği Başkanı Atilla Köksal, ?Yatırımcı seferberliğine destek vereceğiz? dedi.

TÜRKİYE BEKLENTİSİ Yabancı yatırımcıların gözdesi haline gelen Türkiye, hem borç hem de sermaye olarak yurtdışı kaynak çekmekte hiç zorlanmadı. Sermaye tarafında önümüzdeki yıllarda hem stratejik yatırımcıların hem de portföy yatırımcılarının (özellikle private equity fonlarının) ilgilerinin süreceğini öngörüyorum. Ancak borç tarafında Türkiye’nin en büyük finansörleri olan Avrupa kökenli finans kuruluşlarının içinde bulundukları kriz nedeniyle eskisi kadar iştahlı olmayacakları görülüyor. Bu konuda temkinli olmamız, yeni finansman kaynakları aramamız ve projektörü ilgileri gittikçe artmakta olan Asya ülkelerine çevirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.

PİYASA BEKLENTİSİ TSPAKB olarak 2012 için bir numaralı önceliğimiz, SPK?nın başlattığı yatırımcı seferberliğine destek vermek. İMKB özelleşmesi, borsalar arasındaki uluslararası rekabet ortamına ayak uydurmasını sağlayacak. İMKB’nin VOB’daki payının artması ve iki kurumun daha yakın çalışması ise sinerjiyi artıracak ve piyasalarımızın derinleşmesine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunacak. 2012?nin ilk yarısı halka arzlar açısından yavaş geçecek. Yabancı portföy yatırımcıların gelişmekte olan ülkelere ve Türkiye’ye ilgilerinin orta vadede devam edeceğine inanıyorum. Bu yıl endeksin biraz daha aşağı gideceğini öngörüyorum. Aracı kurumlar açısından ise teknoloji ve insan kaynaklarına yatırım yapanların önü açık olacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın