Şişli Belediyesi, kadın girişimcilere fon sağlamak amacıyla Rotary 2420. Bölge tarafından yürütülen, Darülaceze Vakfının desteklediği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından uygulaması yapılacak Mikro Kredi Projesi’ne destek veriyor.

Şişli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şişli Mikro Kredi Şubesi’nin açılışına, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, UR 2420. Bölge Guvernörü Fatih R. Saraçoğlu, TİSVA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. A. Osman Taşlıca katıldı.

UR. 2420. Bölge Federasyonu, ”4 şube, 1250 kadın girişimci ve 1 milyon lira kaynak yaratma” hedefiyle yürüttüğü Mikro Kredi Projesi ile sadece kadın girişimcilere kredi açılmasını değil, kullanıcılara liderlik ve girişimcilik gibi konularda tecrübelerini aktarmayı planlıyor.

Proje Koordinatörü Taşlıca, herhangi bir teminat, kefil, çek veya senet olmayan mikro kredi sisteminin kredi vereceği kişiyi ayağına çağıran değil, onların ayağına giden bir sistem olduğuna değinerek, mikro kredinin 165 ülkede 600 milyon aileye, Türkiye’de TİSVA sayesinde 55 bin kadına ulaştığını kaydetti.

Saraçoğlu da Rotary 2420. Bölge Federasyonu olarak toplum için bir şeyler yapmanın isteği içinde olduklarını ifade ederek, ”3 senedir ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek için çalışıyoruz ve yıllardır çalıştığımız projemizde bugün bir hayal gerçek oluyor. Bugün burada 50 kadın girişimciye can suyu vererek onların hayata tutunmasını sağlayacak olan ve projenin gerçekleşmesinde ilk adımı atan Yeniköy Rotary Kulübümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Projenin sahada uygulanmasına destek verecek olan ve Türkiye genelinde 55 bin kadına ulaşmasını sağlayan TİSVA Başkanı Akgül de Rotary’nin mikrokrediye ciddi destek verdiğini ve 3 senedir Rotary ailesiyle yaptıkları çalışmalarla, projenin Türkiye’de önemli bir noktaya geldiğini söyledi.

Sarıgül de rotary düşüncesinin, karşılıksız ve dil, din, ırk ayrımı yapmadan tüm insanlara destek vermek olduğunu belirterek, ”Yurttaşlarımızın kimseye muhtaç olmaması için bu projeyi Şişli’ye taşıdılar. Biz de rotary ile işbirliği içinde projeyi destekleme kararı aldık. Projenin temel ihtiyacı olan ofis ve lojistik desteğini karşılamanın yanında, ‘Sıcak Eller’ ekibimiz de projenin manevi korucusu haline gelecek. Şişli Mikro Kredi Şubesi’nde Sıcak Eller Grubumuz ile Rotary Kulüp üyeleri kadın girişimcilerimizin hep yanında olacak ve onların pazarlama sorunlarından günlük sorunlarına kadar her alanda koşulsuz destek verecekler” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın