Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, ?Yerli yatırımcı tabanı genişleyecek? dedi. Akgiray şunları söyledi:

TÜRKİYE BEKLENTİSİ

Dünyadaki mevcut gelişmelere bakıldığında aşırı iyimser konuşmak gerçekçi değil. 2012?de dünya piyasalarında inişli çıkışlı bir seyir bekliyorum. Nihayetinde Türkiye sermaye piyasaları dış piyasalardan bağımsız değil. Dış piyasalardaki olumsuz gidişattan iç piyasalar da mutlaka etkilenecek. Bu sebeple yurtdışı kaynaklı olarak İMKB?deki halka arzlar bir süre daha olumsuz etkilenebilir. Borsa endeksi de zaman zaman inişli çıkışlı bir seyir izleyebilir.

SPK BEKLENTİSİ

Türkiye, uluslararası yatırımcı ve sermaye için her zaman güvenilir ve karlı bir ülke oldu. Bilindiği üzere İMKB?de işlem gören hisse senetlerinin yüzde 60?ından fazlası uluslararası yatırımcıların elinde bulunuyor. Bu oran iç talepteki nispi darlığa da işaret ediyor. SPK olarak piyasalarımıza güveni artıracak önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu sayede piyasamızdaki yerli yatırımcı tabanının da genişlemesini bekliyoruz. Sermaye Piyasası Kanunu?nda değişiklik yapılmasına yönelik çalışmalar tamamlandı. En kısa sürede ilgili makamlara sunulacak. Önümüzdeki dönemin en önemli çalışmalarından biri de ülkemizde sermaye piyasasında merkezi karşı taraf, yani bu piyasada gerçekleşen işlemlerin takasının garanti edilmesi uygulamasına geçilmesi olacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın