2012 yılı beklentilerini anlatan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2012 yılı beklentisi olarak, ?150 milyar dolar ihracat” hedeflediklerini söyledi.

“150 milyar dolar ihracat hedefliyoruz?

TÜRKİYE BEKLENTİSİ

Türkiye ekonomisi, krizdeki birçok ülkeden pozitif anlamda ayrıştı. Pozitif rakamları bir kenara koyduğumuzda Türkiye ekonomisinin iki temel göstergesinin istenilen düzeyde olmadığını görüyoruz. Bunlardan biri cari açıkken, diğeri yükselen enflasyon rakamları. Cari açık yılın ilk 10 ayında 65 milyar dolara çıkarken en son açıklanan yıllık enflasyon yüzde 9.48 oldu. 2012 yılında hem cari açıkta hem de enflasyon rakamlarında önemli iyileşmeler bekliyoruz. 2012?de makro ekonomik göstergelerle ilgili beklentilerimiz orta vadeli program hedefleriyle paralellik gösteriyor. Doların 1.75, euro?nun da 2.5 lira olacağını tahmin ediyoruz. Merkez Bankası politika faiz beklentimizse yüzde 5.75 civarında.

İHRACAT BEKLENTİSİ: 2012 yılında Türkiye?nin güçlü ekonomi ve ihracat performansını sürdüreceğine inanıyoruz. 150 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Avrupa ekonomilerindeki tüm sorunlara rağmen büyüme ve ihracat artışını Çin, Hindistan, Avustralya, Kanada, Endonezya, Brezilya, Arjantin gibi pazarlara ağırlık vererek yapmayı sürdüreceğiz. Bunun yanı sıra Avrupa pazarındaki gelişmeleri de yakın takip ederek krizin Türkiye ihracatına yansımalarını minimuma indirecek önlemler alacak, yöntemler uygulayacağız. Tüm pazarlarda daha proaktif davranarak dünya ticaretinden aldığımız payı artıracağız. 2012 yılı yakaladığımız bu başarıları yeni fırsatlara dönüştürmenin yılı olacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın