2012 yılı beklentilerini anlatan Mazars Denge Yönetim Kurulu Başkanı Leon Coşkun, ?Sermayeyi güçlendirmek gerek? diye konuştu.

TÜRKİYE BEKLENTİSİ

Komşu bölgelerimizde oluşan siyasi belirsizliğin Türkiye?yi de 2012 yılında derinden etkileyeceğini düşünüyorum. Türkiye için en büyük risk faktörü herkesin malumu olan cari açık. Enflasyonun iki haneli rakamlara çıkması da üzerinde durulması gereken bir konu… Ayrıca işsizliğin azaltılması ve büyüme hızının kontrol altına alınması çok önemli. Bu noktada şirketlere kur farkı riskini göz önünde bulundurarak borçlanmalarını ve anlaşmalarını yapmalarını tavsiye ediyoruz. Nakit akışlarına özellikle dikkat etmek gerekiyor. İhracat yapan ya da yurtdışı yapılanmaları olan şirketlerin Avrupa bankalarıyla çalışırken ihtiyatlı olmalarını ve banka seçiminde titiz davranmalarını öneriyoruz. Şirketlerin 2012 yılında sermayelerini güçlendirmeleri gerekebilir. Avrupa?da oluşabilecek krizin Türkiye açısından doğru olarak değerlendirilmesi, krizden kaçmaya çalışan yatırımcıları Türkiye?ye yönlendirebilir.

ŞİRKET BEKLENTİSİ: 2011, şirketimizi ileriye taşıyacak birçok yeniliğin temellerini attığımız bir yıl oldu. 2011?de Mazars bünyesindeki konumumuz güçlendi. Aynı zamanda vergi hizmeti veren en büyük beş ülke arasına girdik. Firmamızın 35?inci yılını kutlayacağımız 2012?de de verimli bir dönem geçireceğimizi öngörüyorum. 2011 yılında yeni TTK (Türk Ticaret Kanunu) ile artmasını beklediğimiz bağımsız denetim talebi göz önüne alınarak özellikle Uluslararası Denetim Standartları eğitimlerine büyük önem verildi. Önümüzdeki yıl çalışanlarımızın eğitimlerine destek olmayı planlıyoruz. Tüm bu konulara ek olarak 2012 yılı için müşterilerimize raporlama hizmetinin daha çekici gelebilmesi açısından logo üzerinden çalışacak bir finansal analiz raporu geliştiriyoruz. Ayrıca ülkemizin değişik şehirlerinde de tam tasdik ve diğer hizmetleri sunabilmek için yeni ofisler kurma çabası içindeyiz.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın