Tavukta lezzetin bir numaralı adresi KFC, kendilerine gerçek bir ziyafet çekmek isteyenlerin öncelikli tercihi oluyor. KFC?nin zengin menüsü lezzet tutkunlarının hayallerini süslüyor.

KFC, 1930’ların ortalarında Albay Harland D. Sanders tarafından ABD Kentucky’de kuruldu. Hiçbir işlemden geçirilmemiş yüzde 100 tavuk etini, Albay Sanders’ın 11 baharatlı gizli tarifli karışımına batırılmasından sonra kızartarak müşterilerinin beğenisine sunan ünlü zincir, günde yaklaşık 7 milyon müşteriye yılda 4,5 milyardan fazla parça tavuk satan tartışmasız bir fast-food devi haline geldi.

11. malzeme nasıl bulundu?

KFC lezzetlerine Benzersiz ve taklit edilemez tadı veren formülün nasıl ortaya çıktığını biliyor muydunuz?

Albay Sanders yemek yapmayı seviyordu ve her zaman değişik tat kombinasyonları, deniyordu. Tavuğu kızartmak üzere unlamak için 10 adet bitki ve baharatı unla karıştırma yolunu bulduğunda, ünü yayıldı. Bir pazar günü turistler için tavuk hazırlarken, karışımına on birinci malzemeyi kattı. Ortaya çıkan benzersiz lezzet için Albay şunları söyledi: “Bulduğum o 11. maddeyle o güne kadar yediğim en lezzetli tavuğu elde ettim.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın