Kariyer ve insan kaynakları sitesi İsbulurum.com, 2011 yılı istihdam değerlendirme raporu sonuçlarını açıkladı. 1,5 milyondan fazla kullanıcısı olan İsbulurum.com verilerine göre, 2011 yılında en çok; bilgisayar / BT / internet sektörüne ilişkin ilanlar yayınlandı. Bunun yanında Yoğurucu (Lastik imalinde kullanılan hammaddeleri yoğuran, karıştıran veya ısıtan bir makineyi çalıştıran kişi), Şiropraktör (İnsan vücudundaki kemik ve kaslarda oluşan bozuklukları elle veya aygıt kullanarak tedavi eden kişi) gibi ilginç ilanlarla da eleman arandı.

İsbulurum.com?un2011 yılsonu değerlendirme  verilerine göre,  bilişim sektörüne ilişkin verilen ilanlar, sektörün her geçen gün daha da büyüdüğüne işaret ediyor. Buna paralel olarak bu sektörde en çok satış ve pazarlama alanında personele ihtiyaç olduğu belirlendi. Günlük ortalama 500 ilan yayınlayan İsbulurum.com?da, ilanların en çok hangi meslek dallarında yapıldığı araştırıldı. Ortaya çıkan sonuçlara göreyüzlerce pozisyon arasında ?lik oranla satış ve pazarlama ilanları en çok aranılan pozisyon oldu. Bunu yüzde 8.2 ile bilgi teknolojileri pozisyonları takip etti.

En çok maaşı hukukçular, en az maaşı mağazacılar istiyor

2011 yılına ilişkin verilerin çok titiz ve geniş kapsamlı bir araştırma ile hazırlandığını ifade eden İsbulurum.com Genel Müdürü Sevgi Çeşmeli , ?Ortaya çıkan sonuçlara göre iş arayanlar bir işte en çok kariyer geliştirmeyi ve yeterli ücret almayı bekliyor. Adayların başlangıçta beklediği ortalama maaş ise 1.000 TL ile 2.000 TL arasında değişiyor. Elbette bu rakamlar sektör ve tecrübeye göre değişiyor. Örneğin başlangıçta en çok maaş beklentisi olan sektör hukuk olurken, en az maaş beklentisi mağazacılık sektörü çalışanlarına ait. Ayrıca iş arayanların  yüzde 48?i yol ücretinin,  6?sı yemek ücretinin,  ?si ise telefon verilmesini bekliyor? dedi.

Kendi işini kurmak isteyenler hizmet sektörünü seçiyor

2011 yılında en çok ilan yayınlanan şehrin İstanbul olduğunu belirten İsbulurum.com Genel Müdürü Sevgi Çeşmeli, ?Yaptığımız anketlerde adaylara çeşitli sorular sorduk. Anket sonuçlarına göre iş arayanların en çok kariyer yapmak istedikleri alan 2 ile İnsan Kaynakları pozisyonu oldu. Ayrıca iş arayanlar ileride bir iş kurmak istediklerinde hangi sektörde faaliyet göstermek istediklerini de belirtti. Çıkan sonuçlara göre  7?lik bir kesim hizmet sektörünü seçerken  yüzde 35 le bilişim 2?inci sırayı aldı? dedi.

En ilginç meslek ve pozisyon ilanları

2011 yılına ilişkin veriler toplanırken, oldukça ilginç mesleklere ilişkin ilanlarla da eleman arandığı belirlendi. Yoğurucu  (Lastik imalinde kullanılan hammaddeleri yoğuran, karıştıran veya ısıtan bir makineyi çalıştıran kişi) ve Şiropraktör (İnsan vücudundaki kemik ve kaslarda oluşan bozuklukları elle veya aygıt kullanarak tedavi eden kişi) gibi ilginç mesleklere ilişkin iş ilanları İsbulurum. com?un araştırma raporunda yer aldı.   Aynı zamanda aranılan pozisyonu ilginç göstermek isteyen bazı işverenler de hiç duyulmayan pozisyonlarda ilan yayınladı. Bunlar arasında en ilginç olanlar ise ilişki Yönetmeni, Forklift Uzmanı, Yiyecek ?İçecek Süpervizörü, Müşteri ilişkileri yönetmeni, çalışan mentoru  oldu.

2011 sonuçlarını açıklayan İsbulurum.com Genel Müdürü Sevgi Çeşmeli, ?CV portalımızın çok geniş bir veri tabanı var. İsbulurum.com ekibinin yaptığı bu araştırma ve analizler işveren içinde iş arayan içinde önemli bir kaynak niteliğindedir. Bu araştırmalar hem işverenlerin hem de adayların sorunlarını ve beklentilerinin ortaya çıkması ve görülmesi açısından da önemli bir istatistik? diye konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın