Aseptik ambalajlamanın uzun raf ömrü ve sürdürülebilirlik özelliklerinin, gıda ve içecek uygulamalarında 2020 yılına kadar talebi 2,5 milyar dolar civarına çıkaracağı tahmin ediliyor.

?2015?e kadar Aseptik Ambalajlama? raporuna göre, gıda ve içecek endüstrisinde aseptik ambalajlamanın, metal kutular yerine kullanımı başta olmak üzere yıllık olarak ortalama yüzde 7 oranında artacağı tahmin ediliyor.

Aseptik kaplar olan karton kutuların, 2010 yılında içecek sektörünün talebinin neredeyse yarısını oluşturduğu diğer yarısını da plastik şişelerin oluşturduğu belirtiliyor. Raporda, ürün ve ambalajın birleştirilmeden önce ayrı ayrı steril edildiği ve steril koşullarda kapatıldığı bir süreç olan aseptik ambalajlamanın süt sektöründe kullanımının arttığı bilgisi de yer alıyor.

Raporda, gıdalar için aseptik ambalaj uygulaması toplam talebinin 2015 yılında 725 milyon dolar ve yıllık yüzde  7,1 artışla 2020 yılında 980 milyon dolar olması bekleniyor.

Aseptik ambalajlamanın içecek uygulamalarının yıllık ortalama yüzde  7.2 artışla 2015 yılına kadar 1 milyar doların üzerinde, 2020 yılına kadar yaklaşık 1,5 milyar dolara çıkması bekleniyor.

Süt gıda ve içecek ürünlerinde ise talebin 2020 yılına kadar 345 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

www.gidahatti.com


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın