Sağlık ve beslenme ilişkisi, sadece Türkiye?de değil uluslararası platformlarda da gündemdeki yerini koruyor. 9-11 Şubat 2012?de düzenlenecek İstanbul Sağlık ve Beslenme Bienali; doğru, yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığa etkilerinin konuşulacağı önemli bir platform olacak.

Günlük yaşamda vücudumuzun gereksinim duyduğu besinlerin alınmaması ya da eksik alınması, sağlığımızı kaybetmemize, hatta ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Son yıllarda gündemin en önemli maddelerinden birisi haline gelen sağlık-beslenme ilişkisine dair tartışmaların temelinde de işte bu gerçek var.

Sağlık ve beslenme ilişkisi, Türk Diabet Cemiyeti, Türkiye Obezite Araştırma Derneği, Türkiye Diyabet Vakfı ve Türkiye Diyetisyenler Derneği tarafından organize edilen ve Haliç Üniversitesi, Arel Üniversitesi, Bilim Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi desteği ile gerçekleştirilecek olan İstanbul Sağlık ve Beslenme Bienali?nde ele alınacak. ?Toplum Sağlığı ve Beslenme? temasıyla 9-11 Şubat 2012 tarihleri arasında İstanbul?da gerçekleştirilecek Bienal, Prof. Dr. Nazif Bağrıaçık?ın açılış konuşması ve ?Dünyada ve ülkemizde toplum sağlığını tehdit eden diyabet ve obezite ile savaş stratejileri? başlıklı sempozyumla başlayacak. ?Toplum sağlığı ve beslenme, Beslenme ve sağlık politikaları, Beslenme ve sağlık trendleri, Beslenme-Sağlık Endüstri girişimleri? gibi başlıklar altında düzenlenecek sempozyum, konferans ve yuvarlak masa toplantıları, bilim çevreleri ve gıda endüstrisinden her biri kendi alanında uzman 60 konuşmacı ile 400 sağlık ve beslenme profesyonelini buluşturacak ve beslenme-sağlık ilişkisi bilimin ışığında 3 gün boyunca tartışılacak.

İstanbul Sağlık ve Beslenme Bienali konusunda daha ayrıntılı bilgiye www.saglikvebeslenmebienali.com ve www.diabetcemiyeti.org web sitesinden ulaşabilirsiniz.

gidahatti.com


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın