Avrupa Birliği (AB), atıkları azaltmak ve gıda tedarik zincirinde verimliliği artırmak için gıda üreticileri ve ambalaj sanayi ile birlikte çalışacak. Tarım ve Kırsal Kalkınma Komitesi kararı ile masaya yatırılan sektör bazlı önlemlerle AB?de gıda atıklarının 2025?e kadar yüzde 50 azaltılması amaçlanıyor.

Komite, evlerde ve marketlerde gereksiz gıda israfını önlemek için, gıda ambalajlarında boyut ve kullanılan materyallerin geliştirmesi gerektiğini belirtti. Gıda atıklarının en aza indirilmesi için ambalajlarda çift tarihli etiketleme sisteminin kullanılmasını önerdi. İngiltere?de uygulanmakta olan sisteme benzeyen bu sistemde ürünün hangi tarihe kadar satılabileceği (son satış tarihi) ve hangi tarihe kadar kullanılmasının (son kullanma tarihi) tavsiye edildiği belirtiliyor.

AB sözcüsünün FoodProductionDaily.com?a yaptığı açıklamada aldıkları önlemlerin çok açık olmasına rağmen gıda sanayi için ne anlama geleceğinin söylenmesinin zor olduğunu belirtti.

Avrupa Parlamentosu üyesi Salvatore Caronna tarafından hazırlanan ve AB Tarım ve Kırsal Kalkınma Komitesinin toplantısında sunulan bu tasarı 38?e 1 oy ile komite tarafından onaylandı. Bundan sonraki aşamada Aralık ayından itibaren önlemlerin uygulanması konusunda kararı verecek olan Avrupa Parlamentosuna gönderilecek.

www.gidahatti.com



sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın