Arap ülkeleri, Pakistan ve Türkiye’nin, 2008-2010 satış gelirleri artış hızına göre en hızlı büyüyen şirketleri, 2. Küresel Girişimcilik Zirvesi kapsamında düzenlenen Allworld Arabia + 500 Turkey ödül töreniyle açıklandı.

2011 ödülleri, şirketlerin 2008-2010 satış gelirleri artış hızına göre belirlendi

Türkiye’den listede yer alan şirketler arasında ilk üç sırayı Kahramanmaraş Çimento, Network Uluslararası Taşımacılık ve Çebi İnşaat aldı.

Ödüle hak kazanan şirketlerin toplam ciroları 80 ülkenin toplam milli gelirinden daha fazlasına karşılık geliyor. Bu hızlı büyüyen şirketler 100 bin kişiye istihdam sağlıyor ve satışlarının üçte birini uluslararası piyasaya yapıyor. Ayrıca bu şirketlerin yüzde 80’i gelecek 2 yıl içinde yeni bir şirket kurmayı planlıyor.

Daha önce Amman’da düzenlenmesi planlanan ödül töreni, Küresel Girişimcilik Zirvesi nedeniyle İstanbul’a alınmıştı. İstanbul?daki tören yoğun bir katılıma ve ilgiye sahne oldu.

Hisarcıklıoğlu: Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu AllWorld Arabia 500 + Turkey ödül töreninde yaptığı konuşmada, ?Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizde bir atasözü vardır; ?Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar? derler. Bölgemizin en önemli girişimci gücü olarak sizleri çok iyi anlıyoruz. Çünkü bu coğrafyada girişimci olmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz? dedi

Hisarcıklıoğlu ?Bizler de birçoğunuzun geçtiği yollardan geçtik? derken, siyasi çatışmalar, darbeler, dış müdahalelerin kendilerinin de canını yaktığını söyledi.

Dönüşümün hep sancılı olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ?Hala da olmaya ediyor. Ama biz başardık. Ekonomimizi ve toplumumuzu belirli bir noktaya getirdik. Kalabalık bir girişimci orta sınıf yarattık. Eminim, sizler de başaracaksınız? dedi.

Geriye kalanların yükselişi

Dünyanın son beş yüz yılına bakıldığında, bugüne kadar iki yapısal güç değişimi yaşandığını söyleyen TOBB Başkanı şöyle devam etti: ?İlk güç değişimi Avrupa?nın yükselişini getirmişti. Bu dönemin temel özellikleri bilim, teknoloji, ticaret, kapitalizm, tarım ve sanayi devrimiydi. İkinci önemli güç dengesi değişiminde ise ABD?nin yükselişini görüyoruz.

Şimdi ise, güç dengesindeki üçüncü büyük değişimi yaşıyoruz. Bu değişime ünlü yazar Fareed Zakaria ?the rise of the rest? diyor. Yani, geride kalanların yükselişi, diyor. Bu değişim süreci en fazla da bizim coğrafyamızı etkiliyor?.

?Suyu tersine akıtmaya çalışmayın?

Arap baharına da değinen Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Ortadoğu coğrafyasındaki liderlerden beklentimiz suyu tersine akıtmaya çalışmamalarıdır. Dönüşümün önünü açmalarıdır. Demokrasiye geçişi sağlamalarıdır. Ancak, dönüşümden kastımız sadece bir siyasi dönüşüm değildir. Ciddi bir ekonomik yapılanmaya ihtiyaç duyulduğu gayet açıktır. Son dönemde hepimiz gördük ki, petrol ve doğalgaz halkları zengin etmiyor. Refahı topluma yaymıyor, istikrarı sürdürülebilir kılmıyor. Bunun için en zengininden, en fakirine tüm ekonomilerin dönüşüme ihtiyacı var.”

AllWorld Network?ün, başarılı, hızlı büyüyen girişimcileri bulup, ortaya çıkarırken, çok önemli 3 görevi bir arada yerine getirdiğini belirten TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda Allworld Network’ün, girişimcileri görünür hale getirdiğini, girişimcileri rol model yaptığını ve girişimciler arasında kuvvetli bir ağ kurduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu,?AllWorld, girişimciler arasında kuvvetli bir ağ kuruyor. Artık hepiniz bu ailenin bir parçasınız. Birlikte daha büyük başarılara imza atacaksınız. Ortaklıklar kuracaksınız. Yeni girişimlere yelken açacaksınız? ifadesini kullandı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın