Les Arts Turcs ve Şengüler Turizm’in düzenlediği “Dordüncü Yabancı Seyyahlar Gözüyle İstanbul 2011” (Istanbul Photo Contest 2011) uluslararası fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Hayali gerçeğe dönüştü

Les Arts Turcs ve Şengüler Turizm bu yıl 14’uncu yılını kutladı. Kültür turları yapan şirketin ortağı Nurdoğan Şengüler de 4 yıl önce alternatif bir aktivite yapmayı hayal etti. Sonunda İstanbul ile ilgili uluslararası bir fotoğraf yarışması düzenlemeye karar verdi. 1 Nisan 2008 istanbulphotocontest.com adli  bir internet sitesi kurdu ve 37 farklı ülkeden, 190 fotoğraf sanatçısı 950 fotoğrafla “Yabancı Seyyahlar Gözüyle İstanbul 2008” fotoğraf yarışmasına katıldı. Yarışmanın ikincisine 40 ülkeden, 213 fotoğraf sanatçısı 1117 fotoğraf karesiyle katıldı.

Bu yıl yarışmanın 4 düzenleyen Nurdoğan Şengüler hayalinin gerçeğe dönüş öyküsünü su sözlerle anlattı:

“İstanbul artık yükselen tarihi bir değer. Dış dünyada gidip görülmesi gereken en onemli kentler arasına çoktan girdi. Şehrin yaşam ve mistik enerjisi,sokak kedileri,yemek kulturu yabancıları büyülüyor. Her geçen yıl katılımcı sayısının artması bizi çok mutlu ediyor. Bu yarışma İstanbul?un tanıtımı açısından da önemli bir değer kazanıyor. Artık bu yarişmadan edindigimiz tecrübeyle Istanbul fotografçılar açısından bir çekim merkezi şehirdir diyebiliriz.”

Yarışma fotoğraflarına ulaşmak için lütfen linke tıklayınız:

http://www.istanbulphotocontest.com/winners.php


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın