Cinsel işlev bozuklukları olan çiftler ya problemlerini saklıyorlar ya da özel terapilerle bu problemlerini çözmeye çalışıyorlar. Terapiste gidecek parası olmayan ise cinsel işlev bozukluklarıyla yaşamak zorunda kalıyor. Maalesef çiftler arasındaki bu problem bazen de adliyede boşanmayla noktalıyor. Ancak kamu da yeni bir dönem başladı. Artık cinsel işlev bozukluğu olanlar SGK?sıyla tedavisini yaptırabiliyorlar. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bahçelievler Semt Polikliniği bu kapsamda çalışan ilk hastanelerden biri oldu.  Hastanenin Başhekim Yardımcısı Adnan Develioğlu, özel hastane gibi çalıştıklarını söyleyerek, ?Artık cinsel işlev bozukluğu olanlar problemlerini gizlemiyor. Hastanemize gelip, tedavilerini oluyor. Patron da, işçi de, Yeşil Kartlı da bu imkanlardan yararlanıyor. Artık cinsel işlev bozukluğunu sadece parası olan çözmüyor. Herkese eşit imkanlar sunuluyor? diye konuştu.

Hastanenin psikiyatri bölümünde, bu kapsamda Psikolog Batuhan Küçükserat ve Psikiyatrist Tonguç Demir Berkol çalışıyor. Terapiler 45 dakika sürüyor. Hastalar, psikiyatri bölümünden randevusunu alıyor. Görüşme sırasında problemini açıklıyor. Böylece direkt ?cinsel işlev bozukluğum var? deyip, problemini açıklamıyor. Bu nedenle hastalar görüşmelere daha rahat geliyor. Cinsel işlev bozukluğu olan hastaların kabul edildiği hastanede çalışan Psikiyatrist Tonguç Demir Berkol,  ?Kadınların genellikle vajinismus, orgazm olamama problemleri, erkekler de ise erken boşalma ve ereksiyon problemleri var. Tedavi süresi 8 hafta ile 12 hafta arasında değişiyor. Vajinismus sorununda yüzde 97, erken boşalma sorununda yüzde 80, ereksiyon probleminde ise yüzde 70 başarılı yakaladık? dedi.

Psikiyatrist Berkol, ?Cinsel işlev bozukluğu olan hastalar SGK?sıyla geliyor. Sorunlarını anlatıyor. Haftada bir de karı-koca geliyorlar. Onlara 45 dakikalık terapi yapıyorum. Hastalığa göre yani probleme göre ödev veriyorum. Orgazm problemi olana fantezi ödevi veriyorum. Mutlaka ön sevişme yapın diyorum. İkincisi birbirinize gün içerisinde dokunmaya çalışın. Ve öpüşmeyi ihmal etmeyin diyorum. Bir dahaki terapi de ödevlerini yapıp yapmadıklarını soruyorum. Ödevlerini yapan yani dersine çalışan daha başarılı oluyor? dedi.

Psikikolog Batuhan Küçükserat da ?Kadın mı erkek mi cinsel işlev bozukluğu sorununa sahip çıkıp hastaneye tedavi olmak için geliyor?? sorusuna, ?İkisi de sorunlarına sahip çıkıyor. Hastalarımızın yarısı erkek, yarısı kadın. Ya ilk kadın gelip sorunu olduğunu söylüyor ya da erkek. Zaten terapilere çift olarak katılıyorlar? dedi.

www.xlhayat.com


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın