GYODER tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayelerinde ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Gelişen Kentler Zirvesi, Türkiye’nin yıldız kenti Gaziantep’te gerçekleştirildi. Daha önce de Bursa ve Konya’da gerçekleştirilen Gelişen Kentler Zirvesi’nin üçüncüsü, Gaziantep’te 24 – 25 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Zirve, 24 Kasım Perşembe  günü Zeugma Mozaik Müzesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, GYODER Başkanı Işık Gökkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat ve Gaziantep Valisi Erdal Ata’nın konuşmalarıyla başladı.

Zirvenin ilk oturumu, “2011-2012 Ekonomik ve Sosyo-Kültürel Değerlendirme” başlığı ile Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel’in başkanlığında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ve Ekonomist Doç. Dr. Deniz Gökçe’nin konuşmalarıyla gerçekleşti.

“Gaziantep’in Yeni Vizyonu ve Yatırım Fırsatları” başlıklı ikinci oturumda ise GYODER Başkanı Işık Gökkaya’nın başkanlığında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Kentsel Strateji Şehir Plancısı A. Faruk Göksü, Ekonomi ve Strateji Danışmanlık Hizmetleri Başkanı Dr. Fuat Gürlesel ve Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı’nın sunumları yer aldı.

Günün “Yatırımcı Gözüyle Gelişen Kentler: Gaziantep” son oturumu ise GYODER Başkan Yardımcısı Özlem Gökçe başkanlığında, Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, ASCE İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koçer, Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı M. Rıdvan Köksüzer ve Hasoğlu Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Zekeriya Ekinci’nin konuşmalarıyla gerçekleştirildi.

Oturumların ardından GYODER Başkanı Işık Gökkaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ortak bir basın toplantısı düzenlerken, zirvenin ilk günü Bayazhan’da düzenlenen Gala Resepsiyonu ile son buldu.

Zirvenin ikinci gününde ise düzenlenen Teknik ve Sosyal geziler ile, Gaziantep’in sunduğu fırsatlar yerinde incelendi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın