Türkiye’deki üretici ve toptancıların ihtiyaç duyduğu satış kanallarını oluşturan ve girişimcilere yeni iş olanakları sunan, perakende sektöründe faaliyet gösteren firmalara da ürün çeşitliliklerini arttırma imkânı sağlayan bir ticaret platformu olan bayilikburada.com, uzmanlaştığı teknoloji sektöründeki binlerce bayi adayının platform üzerinde yaptığı aramalardan ve başvurulardan oluşturduğu bayilikburada.com Teknoloji Bayilik Endeksi’nin (TBE) Ekim ayı sonuçlarını açıkladı.

Bu sonuçlara göre Ekim ayı verileri incelendiğinde Donanım ve Bilgisayar alt sektörünün yine bir artış trendine girdiği gözlenirken, bir önceki aya göre eğilimler incelendiğinde Tüketici Elektroniği, Elektrik ve Aydınlatma alt sektörlerine rağbet olduğu tespit edildi.

Ekim ayı arama sayısının toplam 76.998 olduğu, Donanım ve Bilgisayar sektörü ile ilgili aramaların 22.733 (yüzde 29.52), Küçük Ev Aletlerindeki arama sonuçları 7.366 (yüzde 9.57), Tüketici Elektroniği ile ilgili aramaların 7.214 (yüzde 9.37) oldu.

Bunun yanı sıra hem yakınsama, hem de bir önceki ayın eğilimleri incelendiğinde yüzde 4,83?lük payı ile Elektrik alt sektörü, yüzde 2,23 oranıyla Aydınlatma alt sektörüne ilginin arttığı gözlendi.

Bayilikburada.com?un teknoloji bayiliği arama konusunda bir referans noktası haline geldiği de son 7 aylık verilerin incelenmesi ile ortaya çıktı. Nisan ayında 4.096 aramanın temel alındığı çalışma, Ekim ayında 76.998 arama ile yapılıyor. 7 ayda yapılan toplam aramaların sayısı ise 160.514 aramaya ulaştı.

Bayilikburada.com TBE?nin teknoloji sektöründe donanım ve bilgisayar alt sektörünün 100 olarak baz alındığı veriler ve Ekim ayı eğilimleri şu şekilde sıralandı:


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın