Telekomünikasyon şebekeleri için konum bazlı servisler, sosyal medya, mobil pazarlama ve mesajlaşma konularında platform ve çözümler geliştiren Telenity (www.telenity.com), Ahmet Özalp’ın 4 Kasım 2011’de CEO’luk görevinden ayrılacağını açıkladı. Telekomünikasyon alanındaki başarılı geçmişi ve derin teknoloji deneyimiyle, şirketin kurucu ortaklarından ve Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Bağören Telenity’nin yeni CEO’su olacak.

Bu dört aydır planladığımız bir değişiklikti. Son aylarda İlhan’ın Telenity’nin günlük işleyişi ile yakından ilgilenmiş olması bu değişimi kolaylaştıracak ve geçiş döneminin pürüzsüz olmasını sağlayacak,” diyen Ahmet Özalp sözlerine şu şekilde devam etti: “Telenity’yi yönetme ayrıcalığına sahip olduğum için çok memnunum. Son üç senedir teknolojik gelişme üzerinde odaklandık ve konum bazlı servisler, mobil sosyal medya ve mobil pazarlama alanlarında yenilikçi ürünler geliştirdik. Ayrıca benimsediğimiz yeni iş ve fiyatlandırma modelleri bizi Türkiye, Hindistan, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki mobil operatörlere daha kuvvetli bir iş ortağı olarak konumladı. İlhan’ın liderliği, deneyimi ve İstanbul’daki ARGE ofisimizden çalışması, Telenity’nin stratejisine odaklanmasına, büyümeyi hızlandırmasına ve yeni başarılara imza atmasına yardımcı olacak.”

“Şirketin bu yeni büyüme evresinde Telenity’i yöneteceğim için çok heyecanlıyım,” diyen İlhan Bağören sözlerine şöyle devam etti: “Mükemmel bir ekibimiz, seçkin mobil operatörlerden oluşan geniş müşteri kitlemiz ve çığır açan yenilikçi ürün portföyümüz var. Son bir kaç senedir yaptığımız teknolojik inovasyon ve ARGE yatırımlarının sonuçlarını şimdiden müşterilerimizden gelen geribildirimlerde görmeye başladık. Yeni ürünlerimizin ve servislerimizin lansmanını 27 Şubat-1 Mart 2012 tarihleri arasında Barselona’da düzenlenecek olan Mobile World Congress’te yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bu yeni evre hem Telenity, hem de mevcut ve yeni müşterilerimiz için çok ödüllendirici olacak.”

Ahmet Özalp iş hayatını Kaliforniya’daki bir İnternet teknoloji şirketinde yönetici olarak sürdürürken, Telenity’nin Yönetim Kurulundaki üyeliğini de devam ettirecek.

İlhan Bağören kimdir?
İlhan Bağören’in telekomünikasyon endüstrisinde 25 seneden fazla tecrübesi vardır. 2000 yılında Telenity’i kurmadan önce Bağören ortak kurucularından olduğu NewNet’in (1989) teknoloji ve ürün geliştirme stratejisini yönetmiş, bilgisayar merkezli SS7 sinyalleşmesi alanında geliştirdiği teknolojilerle yeni bir çığır açmıştır. NewNet’in Genel Müdürlüğünü yaptığı yıllarda şirketi pazarın lider SS7 tedarikçisi konumuna getirmiştir. NewNet’ten önce Bağören iş geliştirme, mühendislik ve operasyonel alanlarında Nortel ve Alcatel gibi lider iletişim ağı donanım üreticilerinde yönetici görevleri üstlenmiştir. Bağören Elektrik Mühendisliği Yüksek Lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesinden almıştır ve üç patent sahibidir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın