Türkiye’nin ilk AVM’lerinden Profilo’da bulunan İstanbul?un seçkin mekanlarından Amazon Bistro’nun işletmesini Mart 2011’de A Plus müşteri kitlesiyle birlikte devralan Dinçer Grup, Amazon tarzını diğer AVM’lere ve caddelere ulaştırmayı hedefliyor.

Amazon?u devraldıktan sonra 500 bin TL yatırımla yenilediklerini söyleyen Amazon Bistro İşletme Müdürü Yüksel Barış Dinçer, hedeflerinin mevcut kitleyi korumanın yanı sıra, gençleri de Amazon Bistro’ya çekmek olduğunu söyledi.

Öğle saatlerinde çalışanların, akşamları ise cemiyet hayatının önde gelen isimlerini ağırladıklarını dile getiren Dinçer, 10 yıldır İstanbul’un en seçkin restoranları arasında yer alan Amazon Bistro’nun şehrin merkezinde, iş stresinden uzak, samimi ve dinlendirici bir ortam olarak tercih edildiğini anlattı.

Amazon Bistro’yu devraldıktan sonra yaptıkları çalışmaları aktaran Dinçer, “İlk iş olarak Midpoint ve Fridays’de aşçı olarak çalışmış ve ün salmış Aşçı Ferdi Usta’yı bünyemize kattık. Menümüzü değiştirdik, içeriğini 2 katına çıkardık. Türk, Çin, İtalya ve batı mutfağından lezzetlerimiz var. İç mimaride değişiklik yapıldı. Ekip profesyonelleştirildi. Burada şu anda 15 kişi çalışıyor. 200 kişilik bir kapasitemiz var. Hafta içi öğle saatlerinde tam doluluk yaşıyoruz. Genel olarak yazın hafta içi yoğunuz, kışın da hafta sonu. Öğle saatlerinde iş çevreleri geliyor. Akşam cemiyet hayatının önde gelen isimleri” diye konuştu.

Evde yemeyeceğim ürünü müşterime vermem

Tüm ürünleri toptancılardan aldıklarını belirten Yüksel Barış Dinçer, “Önceliğimiz en iyi markalar. Kaliteden ödün vermiyoruz. Buraya kötü ürün giremez. Evde yemeyeceğim ürünü müşterime vermem” diyor.

Dinçer Grup’un bir aile şirketi olduğunu söyleyen Dinçer, şirketin başında babası Ali Rıza Dinçer olduğunu ve başka alanlarda da yatırımları olduğunu aktardı. Dinçer Grup’un Antalya’da Club Boran Mare Beach adlı 5 yıldızlı bir tatil köyü ve Ankara’da Dinçer İnşaat adlı şirketleri olduğunu kaydeden Dinçer, Amazon Bistro’yu İstanbul’daki turizm ve restoran işlerinin başlangıcı olarak gördüklerini açıkladı.

Caddelerde farklı bir adla yer alabiliriz

Amazon’u seçme nedenlerinden de bahseden Amazon Bistro İşletme Müdürü Dinçer, şunları söyledi: “Ben de yıllardır buranın müşterisiyim. Bu mekânı beğeniyorum. Hâlihazırda müşterisi de var. Şirketimize yakışan bir yer. Amazon, 2000’lerin başında İstanbul’un en seçkin mekânıydı. O günlerine şimdi yeniden kavuşuyor. Amazon’u bir dönem Profilo da işletmiş. Bizden önce Alsa Grup işletiyordu. Profilo, en eski AVM. Belli bir kesim için vazgeçilmez. Şehrin içinde ve sıcak bir yer. Asla popülaritesini yitirmeyecek. Ancak yeni kitleler için eski ve yol üstünde değil. Hedefimiz onları da buraya çekmek. Florya’da açılacak olan Akvaryum AVM’de şube açmayı planlıyoruz. AVM Mart 2012’de açılacak. Uzun vadede caddelere inme planımız var. Ama bu Amazon adıyla olmayabilir.”

Romalı Perihan hatırlı müşterisi

Amazon’da iş yemekleri, romantik akşam yemekleri, özel organizasyonlar ve sürprizler, AVM kapandıktan sonra club partiler ve doğum günü partileri de verildiğini söyleyen Yüksel Barış Dinçer, cemiyet hayatının önemli isimlerinin de mutlaka Amazon’a uğradığını dile getirdi. Dinçer, “Müşterilerimiz arasında Hulusi Derici, Çağla Kubat, Armağan Çağlayan, Mehmet Aslantuğ, Nedim Saban, Kıvanç Tatlıtuğ gibi isimler de var. Profilo’daki tiyatroya gelenler de çıkışta soluğu Amazon’da alıyor. Bu yıllardır böyleydi. Demet Akbağ, Sümer Tilmaç, Deniz Çakır da bu isimlerden bazıları. Romalı Perihan da hatırlı bir müşterimizdir. Cumartesi Anneleri dediğimiz bir arkadaş grubu de her cumartesi 8-10 kişi buraya gelir” şeklinde konuştu.

Amazon: Şehrin içine sızan tropik huzur

Amazon’un kendine has bir ambiyansı olduğunu da anlatan Yüksel Barış Dinçer, şunları söyledi: “Şehrin trafik ve iş hayatının yoğunluğu bakımından en belirgin bölgesindeyiz. Ancak bu ortamdan çok farklı bir yerdeyiz. Burada yemek yerken canlı kaplumbağaları, palmiye ağaçlarını izleyebiliriz, su sesini dinleyebilirsiniz. Müşterilere verilen mönüler de bu ambiyansın minyatürü gibi… Minyatür amazonlar. Biz Amazon’u ‘şehrin için sızan tropik huzur’ olarak tanımlıyoruz. Her gün canlı müziğimiz var. Piyanistimiz Türk ve dünya müziğinin seçkin örneklerini misafirlerimizin durumuna göre sunar.?

Romantik evlenme teklifleri için de tercih ediliyor

En sevilen yemeklerinin mantı ve et yemekleri olduğunu anlatan Yüksel Barış Dinçer, ?Amazon suflesi?nin meşhur olduğunu belirtti. İçki seçeneğinin sınırsız olmasının da Amazon?u farklı kılan diğer bir unsur olduğunu ifade eden Dinçer, futbol maçlarını nezih bir yerde izlemek isteyenlerin de buraya geldiğini aktardı. Evlenme teklifleri için de tercih edildiklerini söyleyen Dinçer, kısa bir süre önce bir evlenme teklifine de şahit olduklarını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Sevgilisine evlenme teklifi etmek isteyenlere de organizasyon ve sürprizler anlamında yardımcı oluyoruz. Ayrıca en hatırlı müşterimiz olan çalışanlar için öğleyin ‘ana yemek alana çorba, salata, içecek ve çay bizden’ şeklinde bir kampanyamız var.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın