Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka işsizliğin azalmasının küçük işletmelere yarar sağlayacağını belirtti

Hafta içinde Türkiye ekonomisinin büyüme hızıyla ilgili yapılan açıklamaların ardından son olarak Devlet kurumlarından elde edilen verilere göre, işsizlik de geriledi. TUİK?in verilerine göre bir önceki yıl yüzde 13,4 olan işsizlik oranı yüzde 11,9?a geriledi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka verilerden yola çıkarak yola çıkarak ekonomik büyümenin sevindirici olduğunu, ancak ekonomik büyümenin devamlılığı açısından devletin yeni teşvik paketlerini bir an önce yürürlüğe koyması gerektiğini belirtti. Son olarak işsizlik verilerinin de açıklanmasıyla Başkan Saka Organize Sanayi Bölgelerine yönelik teşvik paketlerinin değerlendirmeye alınmasının işsizlik üzerinde olumlu etki yaratacağını, doğru teşvik paketleriyle doğru pazarlara yönelerek dünyanın yaşadığı ekonomik sıkıntıların Türkiye?ye yansımasının azaltılabileceğini söyledi.

Desteğe ihtiyaç olan sektörlere teşvik verilmeli

Ayrıca Başkan Saka teşvik konusunda düşüncesini açarak devletin planladığı yeni teşviklerin güçlü olan sektör ve alanlara yönelik olması yerine, geliştirmeye açık alanlara ve desteğe ihtiyacı olan tekstil gibi sanayi dışında kalan sektörlere yönelik olmasının daha yararlı olacağını söyledi.

Yeni sektörlere yatırım yapılmasının yeni istihdam alanları oluşturacağına değinen Saka, yeni istihdam alanı demenin, iç ticaretin daha çok canlanacağı, daha çok canlanan ticaretin gelişeceği, gelişen ticaretin de ülke ekonomisine yarar sağlayacağı anlamına geldiğini belirtti. Konuya ilişkin değerlendirmelerine Başkan Saka: ?Ekonominin büyümesi ve işsizlik oranlarının düşmesi, büyümeyi koruyabildiğimiz ve de yatırımlara imkan verdiğimiz sürece düşmeye devam edecektir. Aynı zamanda tüm bu çalışmalar çerçevesinde çok önemli bir detay olan mesleki eğitimler atlanmamalı, olduğundan daha fazla önem verilmelidir. Öyle ki içinde bulunduğu sektörü ancak mesleki yeterliliği olan kimseler ileriye taşıyabilir. Bugün Avrupa?da işsizlik devamlı artarken, Amerika?da devamlı artarken bizde düşüyor olması kesinlikle kimseyi yanılgıya düşürmemeli, aksine önlemler alınarak, yeni teşvikler ve yatırımlar ile sene sonunda ve önümüzdeki senelerde daha iyi seviyelere gelebilsin? diyerek son verdi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın