İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde (İTİCÜ) 2011-2012 Akademik yılı müjdeli haberlerle başladı. İTİCÜ, 5 bini geçen öğrenci mevcudu ve 200 akademisyeni ile kapılarını yeni öğrenim yılına açtı.
Açılış vesilesiyle üniversitenin Eminönü, Üsküdar ve Küçükyalı kampüslerinde ayrı ayrı törenler düzenlendi.
Eminönü’nde yapılan törende konuşan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, İTİCÜ’nün bir prestij projesi olduğunu  anlattı. Ekren,’Üniversitemizin kuruluşunda çok somut bir hedef belirlenmiştir. Bu hedeflerin başında küresel öğretim ve eğitim programları uygulayarak çağdaş ve uygulamalı bilgi ve becerilerin gelişimini sağlamak geliyor. Yeni üniversite konsepti, farklılıkları kaliteli bir şekilde üretmeyi ve stratejik rekabet avantajı kazandırmayı içermektedir. Üniversitemizin misyonuna uygun atılımlara devam edeceğiz’ mesajı verdi.

İlk Dış Ticaret Enstitüsü

Üniversite bünyesinde 5 fakülte, 1 MYO ve 3 Araştırma-Uygulama Merkezinin olduğunu kaydeden Ekren, Ticaret Üniversitesi bünyesinde,  Türkiye’nin ilk Dış Ticaret Enstitüsü’nü kurma çalışmalarını da başlattıkları müjdesini verdi ve bu girişimin üniversitenin misyonuna uygun bir hizmet olacağını dile getirdi. Ekren şöyle devam etti: ‘2012 yılında devreye girecek olan Sütlüce Kampüsüyle birlikte İTİCÜ’nün eğitim hayatına Sosyal Bilimler ve Mühendislik Bilimleri kampüsleri olarak devam edecek.  Bu hafta, Mücevherat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümlerine ek yerleştirme ile ilk kez öğrenci kabul edeceğiz. Kuruluş, amaç ve hedeflerine uygun projeler geliştirileceğini anlatan Ekren,’ Öğrencilerimize teknoloji bazlı, simülasyon destekli eğitim öğretim hizmeti sunacağız. Erasmus programlarının yanı sıra birçok uluslararası üniversite ile işbirliğini geliştireceklerini anlattı.’

Potansiyelimizi tam kullanmalıyız

Törende konuşan İTCÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken de, ‘İTİCÜ’nün daha iyi bir şehir üniversitesi olması için gerekli olan altyapı çalışmalarını hızla tamamlama sürecinde olduklarını söyledi. Erken, ‘ Küçükyalı’daki kampüsü genişletme çalışmalarının yanısıra,  Sütlüce kampüsüyle mekân kalitemizi iki katına çıkardık. Artık önümüzdeki 10 yıl içinde yapabileceklerimizi daha net planlayabileceğiz. Üniversitemize derinlik kazandırma dönemindeyiz. Bu aşamada sonra ilmi çalışmalarla ses getirmemiz gerekiyor. Üniversite sanayi işbirliği konusunda, İTO’dan kaynaklanan güçlü potansiyelin tam anlamıyla kullanmalıyız’ mesajı verdi.
Törene katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, bilimin önemine değinerek, ‘Ülkemizin en büyük meselesi eğitim. Bilimin üretildiği merkezler olarak üniversitelere daha büyük önem vermeliyiz. İTİCÜ, güçlü kadrosuyla bilimin üretildiği önemli dinamikleri barındıran bir üniversite olarak daha başarılı çalışmalara imza atacaktır’ mesajı verdi.
Yapılan sinevizyon gösteriminde ise üniversitenin 10 yılda kaydettiği aşamalar anlatıldı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın