2001’de yaşanan ekonomik kriz sonrası Türk ekonomisi ve Türk bankacılık sektörünün krizin etkileri ile mücadelesi sırasında Akbank’ın “Yeni Ufuklar Değişim Programı” ile uygulamaya koyduğu yönetim, değişim ve büyüme stratejisi, Akbank’ın ekonomik krizden çıkış ve büyüme konusunda ders konusu ve referans kaynak olmasını da sağladı.
Akbank Vaka Çalışması Ocak 2010’da da, dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerde lisans ve lisansüstü programlarda okutulan vaka çalışmalarını içeren Harvard KSG’nin Case Programı Kataloğu’nda yerini aldı.
Akbank filmi dünya üniversiteleri için belgesel niteliğinde eğitim filmi olarak kabul edildi
Harvard Üniversitesi’nde finans profesyonellerine verilen özel derslerde gösterilen Akbank “vaka çalışması” filmi, – “O Genç Bir Ülke : Türkiye ve Akbank”, dünyanın önde gelen üniversiteleri için hazırlanan “seçkin eğitim belgeselleri” kataloğuna alındı.
Charles Mann’in hazırladığı diğer eğitim video’larıyla birlikte, dünyanın önde gelen eğitim filmleri dağıtım şirketi Documentary Educational Resources (DER) tarafından değerlendirilerek şirketin kataloglarına alınan “O genç bir ülke: Türkiye ve Akbank” filmi, Harvard’dan sonra, dünyanın önde gelen üniversiteleri için de “belgesel niteliğinde” eğitim filmi olarak kabul edilmiş oldu. Zengin içeriği ve eğitici özellikleri sebebiyle DER kataloğuna alınan film Harvard KSG’nin Case Programı Kataloğu’nda yer almanın yanısıra dünyanın önde gelen eğitim kurumlarında ve kütüphanelerinde de yer alacak.
“Türkiye’nin dönüşümünü çok iyi yansıtan bir belgesel” olarak nitelendirilen film, ayrıca New York’un tanınmış film şirketlerinden NewFilmmakers Organization tarafından da, gösterime değer bulundu ve şirketin gösterim programına alındı. NewFilmmakers’ın özel film gösterimleri, daha çok New York’taki prestijli şirketlerde çalışan profesyoneller tarafından ilgiyle izleniyor. NewFilmmakers Organization tarafından hayranlıkla izlenen görüntülere, ustalıkla kurgulanan akışa ve perspektif sağlayan içeriğe sahip bir belgesel olarak da nitelenen Akbank’ın başarı filmi, NewFilmmakers’ın gösterim programı kataloglarında, “Akbank’ın kriz sonrası büyüme arayışları, aynı zamanda çağdaş Türkiye’nin enerjisini de çok iyi yansıtıyor” diye tanıtıldı.
Akbank’ın başarısı Türk bankacılık sektörü için de gurur kaynağı oldu
Akbank’ın kriz sonrası büyüme stratejilerinin Harvard Üniversitesi’nde “vaka çalışması” olarak gösterilmesinin ardından dünyanın önde gelen tüm üniversiteleri için de “eğitim belgeseli” olarak kabul edilmesini değerlendiren Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, bu çalışmanın Türk bankacılık sektörü için de gurur verici olduğunu vurguladı.
Sabancı Dinçer, “Akbank Vaka Çalışması’nın Harvard Üniversitesi’nde gördüğü büyük ilgi, dünyanın önde gelen üniversitelerinde geleceğin liderlerinin eğitiminde önemli bir rol oynamaya devam edecek olması Türkiye’nin küresel düzeyde tanıtımı için eşsiz bir fırsat oluşturmuştur. Harvard KSG’nin Case Programı Kataloğu’nda yer alan Akbank vaka çalışmasının yanında çalışmayı destekleyen belgesel filmimizin de dünyanın önde gelen film şirketlerinin kataloglarına dahil olması Türk ekonomisin 2001 kriz deneyiminin ve Akbank?ın bu çalkantılı ortamdaki büyüme stratejisinin daha geniş kitlelere hitap edecek olması sebebiyle bizim için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Bu çerçevede Akbank, güçlü ve iyi yönetilen Türk bankacılık sektörünün dünyaya tanıtımı için başarılı bir örnek olmuştur” dedi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.