Avrupa Birliği’nin (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA?nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlarda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı?nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), İkinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında son başvuru kabul tarihini 05 Ekim 2011 saat 18.00 olarak değiştirdiğini duyurdu. Kurum, prosedürleri gereği bir başvuru çağrısı döneminde, başvuru kabul süresinin en fazla bir ay olmak zorunda olduğunu ve bu sebeple bu çağrı dönemi için başka uzatma yapılmayacağına dikkat çekti. Ayrıca IPARD İkinci Başvuru Çağrı İlanı Proje Başvuru işlemlerinin internet ortamında yapılabilmesi için geliştirilen Online Başvuru İşlemleri Sistemi?nin kullanıma açıldığı bilgisi de verildi.

Türkiye?nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedefleyen, işletmeleri AB standartlarına yükseltmeyi amaçlayan IPARD Programı kapsamında süt üreten tarımsal işletmelere ayrılan toplam yatırım tutarı 23.826.000 TL olup, destek oranları yüzde 50-65 iken süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması (süt işleme tesisleri ve süt toplayan üretici örgütleri) için ayrılan toplam tutar 13.949.040 TL ve destek oranı %50 olarak belirlenmişti.

Proje Başvurusu yapılabilecek İller:  Afyonkarahisar, Amasya, Balıkesir, Çorum, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Samsun, Sivas,  Şanlıurfa, Tokat, Yozgat.

Kuruma, 01.09.2010 tarihi ile 30.11.2010 tarihi arasında şartlı başvuruda bulunan başvuru sahiplerinin daha önce sundukları başvuruları, güncel başvuru paketi içeriğine göre yenileyerek, TKDK İl Koordinatörlüklerine tekrar sunmaları gerekiyor.

Program ve başvurular hakkında detaylı bilgiler ve başvuru kurallarının yer aldığı Başvuru Çağrı Rehberleri ve başvuru ile ilgili gerekli tüm dokümanlar, İl Koordinatörlüklerinden ve www.tkdk.gov.tr internet adresinden temin edilebiliyor.

www.suthatti.com.tr


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın