İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, yılın ikinci çeyreğindeki yüksek büyümeye, sanayi üretimindeki iyi gidişin öncülük ettiğini söyledi. 2011’in ikinci çeyreği rakamlarını yorumlayan Tanıl Küçük’ün açıklaması şöyle:

“Sanayi üretimindeki iyi gidişin öncü işaretlerini verdiği üzere yılın ikinci çeyreğinde de beklenenden oldukça yüksek bir büyüme oranı ile karşılaştık. Türkiye, 2011?in ilk yarısında elde ettiği ortalama yüzde 10,2?lik yüksek büyüme oranı ile Avrupa ülkelerinden ve dünyanın geri kalanından önemli ölçüde ayrışmış ve ekonomisindeki dinamizmi ortaya koymuş bulunmaktadır.
İç talebin yılın ikinci çeyreğinde de büyümeyi güçlü bir şekilde desteklediğini ve yatırım harcamalarındaki olumlu seyrin devam ettiğini görüyoruz.
Büyüme verilerindeki en olumsuz taraf ise ilk çeyrekte yüzde 12 olan GSYİH?daki cari açık payının ikinci çeyrekte halen yüzde 11,3 gibi yüksek bir oranda devam ediyor olmasıdır. Sanayimiz ikinci çeyrekte de 2 puanla her zaman olduğu gibi büyümeye en fazla katkıyı yapan sektör olmuştur. Bu rakamlar büyümedeki başarının devamı için sanayimizin mücadelesine destek verilmesi gerektiğine bir kez daha işaret etmektedir.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın