Başta inşaat olmak üzere çok sayıda sektörel yatırım yapan İlci Holding, hayvancılık alanına yönelerek Kırşehir Çiçekdağı?nda ileri tarım ve hayvancılık çiftliği kurdu. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, İlci Holding tarım ve hayvancılık yatırımını Holding bünyesindeki İlci Tarım Hayvancılık Bio-Gaz Enerji Sanayi Anonim Şirketi ile yapıyor. Çiftlikte, 17 bin dekarlık tarım alanı üzerinde 3 bin 500 metrekarelik Büyükbaş Sağmal ve Damızlık, Küçükbaş Besi ve İvesi Süt Koyunculuk entegre üretim tesisleri yer alıyor.

Tesisin en büyük özelliklerinden biri de çiftlik alanı içerisinde kurmuş olduğu Bio-gaz tesisi ile kendi elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü hayvansal atıklardan karşılaması. Böylece hayvansal atıkların çevreye verdiği zararın önlenmesinin yanı sıra yüksek verimli gübreleri kendi bünyesinde üretmesi ile İlci Tarım?a önemli bir ekonomik güç kazandırılması amaçlanıyor.

?Geleneksel Lezzeti? üretim hedefi olarak benimseyen İlci Holding, geniş arazide otlatılan hayvanlarını tarımsal sahada ürettiği kaliteli doğal yemlerle besleyerek elde ettiği sütü, soğuk zincir vasıtasıyla sağlıklı şekilde fabrikaya ulaştırıyor. Günlük 60 bin litre süt işleme kapasitesi ve son teknoloji yüksek hijyen ve havalandırma (iklimlendirme) sistemine sahip üretim tesisinde, uzman biyolog ve kimyagerler tarafından ileri laboratuvar tekniklerini kullanılarak, ürüne yönelik oluşturulan sürekli inceleme, kontrol ve ARGE çalışmalarıyla belirlenen ilkeler doğrultusunda yüksek kalitede, ulusal ve uluslararası standartlarda üretim yapılıyor. Geleneksel lezzeti, tarıma dayalı entegre çiftliğinde kurduğu süt üretimi ve süt işleme tesisi ile yakalayan İlci Holding?in aynı markalı süt ve süt ürünleri de raflardaki yerini aldı.

İlci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih İlci, İlci Holding olarak süt ve süt ürünleri konusunda geleneksel lezzetleri yeniden sofraya taşımayı hedeflediklerini belirterek, ?Unutulmayan tatların izini sürdük. Doğal üretimle, doğal beslenmeyle geleneksel lezzetleri yakalamayı başardık. Bu lezzetlere, ileri teknoloji ve hijyen kalitesini de ekleyerek güvenilir ürünler yarattık. Ürünlerimiz raflarda yerini aldı? şeklinde konuştu.

suthatti.com.tr


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın